Summit motors Ljubljana - Ford

Ford širi ponudbo aplikacij z glasovnim upravljanjem SYNC s storitvijo pretočnega predvajanja glasbe Ministry of Sound

04.11.2015

3. november 2015 – Pred vodilno tehnološko konferenco Web Summit, ki v Dublinu poteka od 3. do 5. novembra, je družba Ford Motor Company napovedala tri nove aplikacije z glasovnim upravljanjem za Ford SYNC s funkcijo AppLink, med katerimi bo tudi storitev za pretočno predvajanje glasbe Ministry of Sound.

 

Ministry of Sound, Wetter.de in n-tv se kot najnovejše partnerske aplikacije za Ford SYNC s funkcijo AppLink za dodatno izboljšanje izkušnje vožnje pridružujejo pred nedavnim objavljeni aplikaciji Meople.Connector s posodobitvami informacij iz družbenih omrežij, kot sta Twitter in LinkedIn. Ford SYNC s tehnologijo AppLink je bil v Evropi prvič na voljo leta 2013, voznikom pa omogoča glasovno upravljanje aplikacij, ne da bi morali umakniti roke z volana in pogled s ceste.

 

“Ford je v sodelovanju s skupnostjo razvijalcev ustvaril poseben program za razvoj aplikacij in zdaj lahko našim uporabnikom ponudimo edinstveno izkušnjo upravljanja z glasom, ki omogoča vse od poslušanja najnovejše plesne glasbe do predvajanja udarnih novic, podatkov o vremenu in posodobitev iz družbenih medijev,” je povedal Don Butler, izvršni direktor za povezana vozila in storitve v družbi Ford Motor Company.

 

Aplikacijo Ministry of Sound bo Ford predstavil z uporabo tehnologije za navidezno resničnost Oculus Rift. Preden bodo sedli na avtomobilski sedež, si bodo obiskovalci nadeli očala Oculus Rift, nato pa jih čaka posebna izkušnja aplikacije, ki jih bo navidezno prestavila na oddaljene kraje, na primer ob bazen na Ibizi ali v legendarni londonski klub Ministry of Sound.

 

Fordov sistem SYNC s tehnologijo AppLink voznikom že zdaj omogoča, da z glasom upravljajo aplikacije za pametne telefone, med katerimi so tudi ADAC, Audioteka, AUPEO!, Cityseeker in Eventseeker ponudnika Wcities, Cyclops, DetektorFM, DIE WELT, Glympse, Goal Live Scores, Radioplayer, Roald Dahl Audiobooks, Soundtracker in Spotify.

 

Nove aplikacije širijo ponudbo na področju dostopa do informacij, razvedrila in storitev:

 

  • Ministry of Sound voznikom omogoča poslušanje radijske postaje s plesno glasbo in izbiranje med kanali z zvrstmi, kot so Anthems, Chilled, I Am Raver, I Love House, Running Trax in Throwback. Ministry of Sound je številka ena med britanskimi dance in house klubi, aplikacija pa voznikom omogoča poslušanje glasbe izvajalcev, ki nastopajo v klubu. Aplikacija bo v angleščini kmalu na voljo za iOS in Android.

 

  • Wetter.de uporabi podatek o lokaciji GPS in s pomočjo zaslona in zvočnega sistema vozila prikaže aktualne informacije o vremenu, vključno s temperaturo, verjetnostjo dežja ter hitrostjo in smerjo vetra. Aplikacija za vreme Fordovega prvega nemškega partnerja lahko voznikom pokaže tridnevno vremensko napoved, omogoča pa jim tudi izbiro treh priljubljenih lokacij in prikaz z vremenom povezanih opozoril. Aplikacija bo v nemščini kmalu na voljo za Android.

 

  • n-tv voznikom prinaša mednarodne, domače in poslovne novice s celovitimi poročili in povzetki ter jim omogoča dostop do izbranih člankov uredništva n-tv. Naslovi udarnih novic so lahko prikazani tudi na zaslonu vozila. Aplikacija je v nemščini na voljo za iOS in Android.

 

Aplikaciji Wetter.de in n-tv sta za tehnologijo AppLink na voljo v sklopu Fordovega sodelovanja z vodilno nemško medijsko skupino Mediengruppe RTL Deutschland. V teku so tudi povezave z drugimi razvijalci aplikacij, ki bodo zagotovili paleto aplikacij z najrazličnejšimi kategorijami in storitvami.

 

“Prepričani smo, da bodo v avtomobilih prihodnosti čedalje pomembnejše ustrezne novice in privlačne vsebine za razvedrilo,” je povedal Marc Schröder, izvršni direktor RTL interactive in član upravnega odbora Mediengruppe RTL Deutschland, odgovoren za strateški razvoj poslovanja. “Mediengruppe RTL Deutschland in Ford vlagata na tem obetavnem področju. Z našo vodilno ponudbo novic z aplikacijo n-tv in zanesljivimi informacijami o vremenu Wetter.de skrbimo za obveščenost uporabnikov tudi med vožnjo.”

 

Butler bo udeležence konference Web Summit 4. novembra nagovoril s predavanjem “Povezave avtomobilov: vpliv programske opreme na spremembo izkušnje vožnje”. Ford in Web Summit gostita tudi izziv SYNC AppLink Developer Challenge Dublin, na katerem lahko programerji osvojijo nagrado v višini 75.000 evrov in možnost za razvoj novih aplikacij v povezavi s Fordom. Poleg tega Ford sodeluje z vodilnim svetovalnim podjetjem WeiserMazars, zato bodo zmagovalnim ekipam na voljo storitve v vrednosti 25.000 evrov.

 

Gradivo za medije o Fordu in konferenci Web Summit je na voljo od 3. novembra na naslovu http://websummit2015.fordpresskits.com.

Prenesi vsebino