Summit motors Ljubljana - Ford

Nika Križnar se je zapisala v zgodovino smučarskih skokov

08.09.2022

 

Šenčur, 08.09.2022 - Nika Križnar, ki nas je z izjemnimi dosežki razveseljevala preteklo sezono, je včeraj prevzela novo sponzorsko vozilo Ford KUGA ST-Line X  2.0 EcoBlue 140 kW (190 KM) s AWD pogonom, ki so ji ga zagotovili pri Avto Kadivcu iz Šenčurja.

 

Predaja vozila je potekala v sproščenem vzdušju, kjer je Janez Kadivec, direktor Avto Kadivec, dejal: »Niko Križnar in druge naše pogumne smučarske skakalke smo v zadnjih letih dodobra spoznali, saj so nas razveseljevale z res izvrstnimi rezultati. Ker pa se zavedamo, da je pot vrhunskega športnika težka, polna izzivov in odrekanj, sploh za panogo ženskih smučarskih skokov, ki si šele utira pot med prepoznaven in popularen šport, smo se odločili podpreti izjemen športni talent Nike Križnar in ji olajšati vsakodnevne poti s sponzorskim vozilo Ford Kuga ST-line X. Prepričani smo, da nas bo Nika še naprej razveseljevala s svojo pozitivno in pogumno naravnanostjo ter novimi vrhunskimi dosežki. Pri vsem tem ji ekipa Avtokadivec želi v prihajajoči sezoni vso srečo, z vozilom Ford Kuga pa veliko srečno in varno prevoženih kilometrov.«

 

Nika Križnar je dobitnica velikega kristalnega globusa ter zlate in bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu. Pri osmih letih je neustrašna Nika že stala na skakalnici in kot pravi, je bila to ljubezen na prvi 'skok'. Od takrat v izrazito moškem svetu preskakuje ovire in izzive, kjer pride njena borbenost v ospredje. Njeni cilji so vsako leto visoki in na prvi pogled se zdi, da je dosegla že skoraj vse, kar se doseči da. Letošnje sezone se že veseli, saj bodo tudi dekleta prvič skakale na velikanki, poleg tega pa sezona prinaša domače svetovno prvenstvo v Planici in Nika se zime že veseli.

 

Ford ekipa ji želi odlične skoke in osvojitev 'manjkajoče' kolajne. Naj bo njena predanost in srčnost odličen vzor mladim skakalkam in skakalcem.

Prenesi vsebino