Summit motors Ljubljana - Ford

Zvoki vožnje Mustanga Mach-E v slogu znanstvene fantastike navdihujejo znane ustvarjalce elektronske glasbe

28.08.2020

 

Povsem električni Ford Mustang Mach-E zveni znanstveno-fantastično – in to tako zelo, da je Matthew Dear, izvajalec elektronske glasbe iz Detroita, njegov zvok prenesel v skladbo.

 

Klasični znanstveno-fantastični filmi iz osemdesetih let navdihujejo Fordove snovalce zvoka in v sodelovanju s studiom Ozone Sound so ustvarili elektronske zvoke, ki se med premikanjem vozila slišijo v notranjosti Mustanga Mach-E in zunaj njega.

 

To je pritegnilo pozornost Matthewa Deara, ustanovnega člana svetovno znane založbe elektronske glasbe Ghostly International in avtorja himne Hands Up for Detroit. Dear je uporabil s sintetizatorji prežete zvoke pri ustvarjanju skladbe New Breed, hipnotične elektronske priredbe z izrazitim pečatom Mustanga Mach-E.

 

“Ideja za miksanje zvokov Mustanga Mach-E je bila vabljiva že od prvega trenutka, saj sem se vedno imel za ‘lonceveza na področju zvoka’,” je povedal Dear. “A ko sem dejansko slišal in izkusil digitalne pogonske zvoke, ki so jih ustvarili pri Fordu, sem bil z dušo in telesom predan projektu. Zvoki so še bolj kul, kot sem mislil, da bodo – so filmski in znanstveno-fantastični, vsi zvoki avta pa imajo pridih sodobne muzikaličnosti. Ustvarjanje skladbe New Breed je bila nova izkušnja in pesem – tako kot avto – ponese potnike na potovanje.”

 

Vse od prihoda na ‘sceno’ je Mustang prisoten tudi v glasbi in se je znašel v številnih klasičnih pesmih. S skladbo New Breed vstopa v glasbo tudi najnovejša generacija Mustanga – Mustang Mach-E. Prisluhnite skladbi in si oglejte Fordov prispevek in ustvarjanje Matthewa Deara v kratkem dokumentarcu, ki si ga lahko zavrtite tukaj. 

 

Skladbo New Breed je možno pretočno predvajati prek platform Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube in drugih storitev, s katerimi poslušate glasbo.

 

 

# # #

 

O Matthewu Dearu

DJ, producent plesne glasbe in eksperimentalni pop avtor Matthew Dear – ki je na glasbeni sceni prisoten tudi kot Audion, False in Jabberjaw – je ustanovni umetnik založbe Ghostly International in njene plesne podružnice Spectral Sound. Dear je sodeloval z izvajalci, kot sta Tegan in Sara, med njegovimi uspešnimi remiksi pa so tudi skladbe izvajalcev The XX, Charlotte Gainsbourg, Spoon, Hot Chip, The Postal Service in The Chemical Brothers.

 

 

 

Prenesi vsebino

Video 2