Summit motors Ljubljana - Ford

JAGUAR LAND ROVER NA AVTOMOBILSKEM SALONU IAA 2015 V FRANKFURTU

10.09.2015

Jaguar bo na predvečer odprtja avtomobilskega salona proslavil svojo vznemirljivo prihodnost in izjemno bogato 80-letno zgodovino z dramatično predstavitvijo povsem novega modela F-PACE. Prva predstavitev prvega Jaguarjevega zmogljivega športnega terenca bo prikazala okretnost in prednosti lahke konstrukcije tega povsem novega modela.

 

F-PACE je izjemno učinkovit petsedežni zmogljivi športni terenec in tretji povsem novi izdelek Jaguarja v letu 2015. Povsem novi F-PACE je proizvodna različica prelomnega koncepta C-X17 in je izdelan z Jaguarjevo lahko arhitekturo iz aluminija. Zasnovali in oblikovali so ga v Veliki Britaniji, prav tako bo tam potekala tudi proizvodnja.

 

Jaguar Land Rover bo na frankfurtskem avtomobilskem salonu prvič predstavil tudi svoj novi inovativni laboratorij (Innovation Lab). V središče razstavnega prostora bodo postavljeni interaktivni prikazi, na primer presek povsem novega Jaguarja F-PACE, vodilni motorji Ingenium in primeri naprednih raziskovalnih programov. Raziskovalni projekt inovativnega daljinskega upravljanja Range Roverja bo na ogled na prizorišču Land Rover Experience pred halo 11.

 

Presek Jaguarja F-PACE omogoča vpogled v stalne inovacije družbe Jaguar Land Rover z lahko arhitekturo in v svetovnem merilu vodilno vlogo pri uporabi aluminija za zmanjšanje mase ter izboljšanje vodenja, varčne porabe goriva in prijaznosti do okolja z zmanjšanjem izpustov.

 

V sklopu več milijard funtov vrednega programa naložb motorji Ingenium pomagajo ustvarjati na tisoče delovnih most, saj njihovo načrtovanje, tehnična zasnova in izdelava potekajo v Veliki Britaniji.

 

Land Rover bo na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu predstavil novi model Discovery Sport Dynamic. Novo različico Dynamic najnovejšega Land Roverjevega športnega terenca odlikuje vrsta oblikovnih posodobitev notranjosti in zunanjosti, ki dodatno povečajo športno privlačnost modela.

 

V Frankfurtu bo razstavljena bogata paleta vozil družbe Jaguar Land Rover. Pri Jaguarju se bo povsem novi Jaguar F-PACE pridružil trem novim Jaguarjevim izdelkom – družbo mu bodo delali dopolnjeni Jaguar XJ modelnega leta 2016 in povsem novi XF ter nagrajeni novi Jaguar XE. Zvezda salona bo tudi Jaguar F-TYPE modelnega leta 2016, ki je zdaj kot kupe in kabriolet na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in ročnim menjalnikom.

 

Pri Land Roverju se bodo v čast 45-letnici Range Roverja novemu Discoveryju Sport Dynamic pridružili Range Rover SVAutobiography, Range Rover Classic, Range Rover SDV Vogue, Range Rover Sport SVR, Range Rover Sport SDV8 HSE Dynamic in Range Rover Evoque HSE Dynamic.

 

Na drugem dnevu za medije bodo zvezde razstavnega prostora vozila Jaguar Land Rover, ki so jih uporabili pri snemanju filma SPECTRE, 24. v seriji filmov o Jamesu Bondu. V filmu in na salonu bodo navduševali Jaguar C-X75, Range Rover Sport SVR in Land Rover Defender. Pripravil jih je oddelek družbe Jaguar Land Rover za posebne izvedbe (Special Operations), ki meje premika v vse smeri – pri vrhunski športni zmogljivosti, vrhunskem razkošju in vrhunskem obvladovanju vseh terenov.

 

Tiskovna konferenca družbe Jaguar Land Rover bo v torek, 15. septembra ob 10.30 uri

na razstavnem prostoru B5 v hali 5.  

Prenesi vsebino