Summit motors Ljubljana - Ford

LAND ROVER JE PARTNER BRITANSKE JADRALKE HANNAH WHITE PRI PROJEKTU SPEEDBIRD: POSTAVLJANJU SVETOVNEGA REKORDA V HITROSTNEM JADRANJU ZA ŽENSKE

27.05.2015
  • Land Roverjeva globalna ambasadorka Hannah White si je zastavila cilj, da kot prva ženska preseže hitrost 40 vozlov na razdalji ene navtične milje
  • Land Rover bo ekipi stal ob strani s svojimi vrhunskimi obrati in tehničnim znanjem ter pomagal ustvariti najsodobnejši jadralni hidrogliser, s katerim bodo v začetku leta 2016 v Veliki Britaniji skušali postaviti svetovni rekord
  • Projekt Speedbird začenja svojo pot v svetovno znanem londonskem Muzeju znanosti

 

Whitley, Velika Britanija, 27. maj 2015 – Land Roverjeva globalna ambasadorka, jadralka in pustolovka Hannah White se je lotila podviga, s katerim želi s posebej izdelanim vrhunskim jadralnim gliserjem Speedbird kot prva ženska postaviti rekord v hitrostnem jadranju z več kot 40 vozli.

 

Land Rover sodeluje pri razvoju plovila Speedbird in je dal na voljo svoje izjemno inovativne strokovnjake, izkušnje in znanje ter najsodobnejše obrate, v katerih bodo skušali zagotoviti največjo možno zmogljivost šestmetrskega hidrogliserja s trupom, ki tehta samo 8 kg.

 

Hannah je s svojo ekipo od 26.–28. maja predstavila jadrnico v Muzeju znanosti v Londonu, več tisoč obiskovalcev pa je izkoristilo priložnost za ogled prototipa plovila, spoznavanje tehnologij in občudovanje mojstrske izdelave, ki predstavljajo temelj jadrnice Speedbird.

 

V naslednjih nekaj mesecih se bo Hannah lotila neizprosnega programa treningov, s katerimi bo izpopolnila svojo tehniko in moč ter poskrbela za ustrezno možgansko naravnanost, da bo pravočasno pripravljena na veliki preizkus. Hannah sicer odlično pozna psihološke in fizične izzive, saj je kar trikrat sama prejadrala Atlantik in uspešno dokončala kolesarsko dirko Haute Route, ki je zahtevnejša kot Tour de France. Ta poskus postavljanja rekorda pa vseeno uvršča najviše med svojimi dosežki.

 

Hannah White je povedala: “To bo nedvomno najtežji izziv mojega življenja, saj največjo možno hitrost, natančnost in odločenost združuje z vrhunsko izdelavo in inovacijami. To je tehnološko in fizično resnično ambiciozen projekt.

 

“Land Rover prispeva inovativnost in strokovno znanje za aero- in hidrodinamično oblikovanje, s katerim Speedbird postaja plovilo, ki postavlja rekorde. Glede hidrogliserjev ne sodim ravno med profesionalce in naučiti se bom morala vse od osnov naprej. Prav zato sem neskončno hvaležna za izjemno podporo, ki mi omogoča doseganje skrajne zmogljivosti, potrebne za uspešno premagovanje elementov, preseganje meja in doseganje novega svetovnega rekorda."

 

Mark Cameron, direktor za izkušnjo znamke v globalnem trženju družbe Jaguar Land Rover, je povedal: “Land Roverjevo sodelovanje s Hannah White pri projektu Speedbird poudarja našo dolgoletno zavezanost športnemu jadranju. Projekt odseva Land Roverjevo prizadevanje iti više in dlje ter premikati meje možnega. Z našimi izjemnimi obrati in naprednim strokovnim znanjem bomo pomagali plovilu izkoristiti skrajne fizične meje in zagotoviti, da se Hannah vpiše v knjigo rekordov.”

 

Land Rover ima bogato zgodovino podpore jadranju in leta 2013 je s sklenitvijo triletne pogodbe postal glavni sponzor prvenstva Extreme Sailing Series™, enega najvznemirljivejših jadralskih mednarodnih tekmovanj. V resničnem duhu Land Roverjevih prizadevanj iti više in dlje se na teh hitrih in dinamičnih tekmovanjih, polnih adrenalina, na dirkah pred legendarnimi mesti tega sveta med sabo merijo najpogumnejši vrhunski jadralci. Tekmovalci in tekmovalke sodijo v svetovni vrh, odlikujeta pa jih neustrašnost in popoln nadzor v vsakem trenutku. 

 

Urednikova opomba:

  • Land Rover že od leta 1948 izdeluje pristna vozila s štirikolesnim pogonom, ki odražajo pravo zmogljivost v celotni paleti modelov. Defender, Freelander, Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Range Rover in Range Rover Evoque postavljajo merila v različnih segmentih vozil s štirikolesnim pogonom, kar 80 % celotne palete modelov pa izvozijo v več kot 170 držav.
  • Hannah White je postala globalna ambasadorka znamke leta 2013. Hannah zagotovo uteleša strast iti više in dlje, kar je bistvo blagovne znamke Land Rover. Leta 2013 je Land Rover sklenil triletno sponzorsko pogodbo kot glavni partner prvenstva Extreme Sailing Series™, enega najvznemirljivejših jadralskih mednarodnih tekmovanj in tako poudaril podporo znamke temu športu.

Prenesi vsebino