Summit motors Ljubljana - Ford

Nova Ford S-MAX in Galaxy sta dosegla vseh pet zvezdic na preverjanju varnosti Euro NCAP

04.09.2015

4. september 2015 – Neodvisna družba za preverjanje avtomobilske varnosti Euro NCAP je povsem novemu športnemu enoprostorcu Ford S-MAX in večjemu družinskemu enoprostorcu Galaxy podelila najvišjo možno oceno s petimi zvezdicami.

 

Tehnološko napredna modela S-MAX in Galaxy sta prvič na voljo z bočnimi varnostnimi blazinami v drugi vrsti sedežev za dodatno zaščito potnikov v primeru bočnega trčenja, večjo varnost potnikov v zadnjem delu vozila pa zagotavljajo tudi varnostni pasovi z zategovalniki in omejevalniki obremenitve ob sedežih v prvi in drugi vrsti.

 

Za večjo zaščito v primeru bočnega trčenja so stebrički A in B ter strešna vodila izdelani iz ultra trdnega hidroformiranega jekla.

 

Obenem S-MAX in Galaxy nudita Fordovo dovršeno pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev, ki zmanjša stopnjo nekaterih vrst čelnega trčenja z vozili in pešci ali pomaga vozniku, da se trčenju povsem izogne.

 

“Merila za doseganje petih zvezdic Euro NCAP so čedalje višja, Fordova vozila pa še naprej uspešno dosegajo stroge zahteve te organizacije za zaščito v primeru trčenja,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Oba naša nova modela, S-MAX-a in Galaxyja, odlikujejo dovršene varnostne funkcije, vključno z našo novo tehnologijo za preprečevanje trčenja, kar zagotavlja izjemno zaščito za voznika, potnike in celo pešce.”

 

Nove bočne varnostne blazine v drugi vrsti sedežev S-MAX-a in Galaxyja dopolnjujejo sprednji varnostni blazini za voznika in sovoznika, blazino za zaščito voznikovega kolena ter varnostne zavese za prvo, drugo in tretjo vrsto sedežev. Opozorilniki za uporabo varnostnega pasu so na voljo za vse tri vrste sedežev v Galaxyju pa tudi v S-MAX-u, če se kupci odločijo za dodatna sedeža – starši so tako lahko prepričani, da so otroci varno pripeti. Uporaba hidroformiranega jekla je prispevala k povečanju čvrstosti karoserije za tri odstotke.

 

S-MAX in Galaxy sta na voljo s tehnologijami, ki lahko vozniku pomagajo, da se izogne trčenju:

  • Sprednja kamera z deljenim prikazom, ki s pomočjo kamere v maski vozila vozniku zagotovi širokokotni pregled območja pred vozilom; na slabo preglednih križiščih ali pri izvozu iz dvorišča kamera vozniku omogoča, da hitro in preprosto opazi vozila, pešce ali kolesarje, ki se mu bližajo.
  • Sistem za nadzor mrtvih kotov vozniku pri zamenjavi voznega pasu pomaga odkriti vozila v mrtvem kotu.
  • Pomoč za ohranjanje voznega pasu, ki voznika s tresenjem volana in prikazom opozorila na armaturni plošči opozori na vožnjo iz voznega pasu brez uporabe smernika.
  • Opozorilo za ohranjanje voznega pasu, ki se odzove na ‘odnašanje’ vozila iz pasu in z navorom volana vozilo varno usmeri nazaj na ustrezni varnostni pas.
  • SYNC 2 s pomočjo v sili je tehnologija, ki z možnostjo glasovnega upravljanja vozniku pomaga, da ne umika pogleda s ceste ali rok z volana, v primeru nezgode pa lahko potnike neposredno poveže z lokalno reševalno službo.

 

Za izboljšano stabilnost vozila skrbijo sistemi za nadzor vožnje v ovinkih in nadzor nagibanja, ki s prilagajanjem navora motorja in zaviranjem pomagajo vozniku, da ohrani nadzor. Povsem novi S-MAX in Galaxy vozniku v mestu in na avtocestah pomagata tudi z naslednjimi naprednimi tehnologijami:

  • Inteligentni omejevalnik hitrosti, ki združuje funkcionalnost prepoznavanja prometnih znakov in funkcije prilagodljivega tempomata, prepoznava prometne znake in prilagaja hitrost vožnje ter tako vozniku pomaga, da se izogne kaznim zaradi prekoračitve hitrosti.
  • Tehnologija dolgih luči brez bleščanja s prilagodljivimi žarometi LED, ki zaznava druga vozila in z zasenčenjem prepreči slepljenje nasproti vozečih voznikov, obenem pa zagotovi maksimalno osvetlitev drugih območij.

 

Prenesi vsebino