Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Tourneo Connect

19. Nov 2018
Predstavitev

Danes se je bogati paleti Fordovih modelov pridružil tudi novi novi Ford Tourneo Connect, ki uvaja eleganten nov videz sprednjega dela z više nameščeno masko s petimi letvami, dopolnjujejo jo vitkejše luči – ksenonski žarometi in dnevne luči LED pri bolje opremljenih različicah, – za svež nov videz pa poskrbita še aerodinamični spodnji del in sprednji spojler.

Notranjost 5 sedežnega Tournea Connect in 7 sedežnega Grand Tournea Connect je nadgrajena z elegantnimi in trpežnimi materiali oblazinjenj. Armaturna plošča je spremenjena, novo osrednje nadzorno območje je pri modelih z višjo stopnjo opreme vključuje tudi ‘lebdeč’, po tabličnem računalniku povzet 6-palčni barvni zaslon na dotik s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3.

 

Najsodobnejša paleta novih pogonskih sklopov omogoča varčno porabo goriva ob doseganju emisijskih standardov Euro 6.2. Fordov povsem novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue zadnje tehnologije vbrizgavanja goriva, turbopolnjenja in nadzora izpustov združuje z zasnovo motorja za kar najmanjše trenje ter tako ob manjši porabi goriva navduši z izboljšano zmogljivostjo.

 

Za uporabnike, ki dajejo prednost bencinskemu pogonu, je na voljo novi Tourneo Connect z napredno novo različico večkrat nagrajenega 1,0-litrskega motorja EcoBoost, ki vključuje znatne spremembe glave motorja ter sistemov za vbrizgavanje goriva in uravnavanje izpustov, da tako zagotovi še varčnejšo porabo goriva.

 

Nadgrajeni šeststopenjski ročni menjalnik zdaj serijsko dopolnjuje vse motorje. Kupci vozila z 1,5‑litrskim motorjem EcoBlue lahko naročijo tudi napredni novi 8 stopenjski samodejni menjalnik, ki je zasnovan za optimalno učinkovito porabo goriva, odzivno zmogljivost in uglajeno hitro prestavljanje.

 

Med naprednimi tehnologijami je na voljo celovita paleta asistenčnih funkcij, ki jih prvič najdemo v tem segmentu, vključno z inteligentnim omejevalnikom hitrosti – ta omogoča samodejno prilagoditev največje hitrosti vozila v skladu z zakonskimi predpisi –, pomočjo za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in sistemom za zaviranje v sili, stabilizacijo v bočnem vetru in aktivno pomočjo pri parkiranju, ki pomaga usmerjati vozilo tako pri bočnem kot pri pravokotnem parkiranju.

 

Prenovljen model Tourneo Connect odlikuje izjemna prilagodljivost z vsestransko namestitvijo sedežev, obilico prostora za prtljago in dvojnimi drsnimi stranskimi vrati. V razmerju 60:40 dovršeno predeljene zadnje sedeže Tournea Connecta je možno plosko zložiti in jih pomakniti naprej ali povsem odstraniti, da je za sprednjima sedežema 2410 litrov prostora. Zadnja sedeža Grand Tournea Connect je možno hitro in preprosto plosko zložiti, da je v prtljažniku na voljo 2620 litrov prostora, za še večjo vsestranskost pa je možno sedeže v tretji vrsti pomikati naprej in nazaj.

 

Naj na koncu le še dodamo, da se v novem Toureno Connectu odlično počuti tudi Fordov ambasador Bine Volčič, ki pravi:

 

"Nadgradnja novega Tournea se čuti povsod v vozilu. Komfort v kabini je navdihujoč, od razporeditve elementov, tehnologij pri vožnji, uporabljenega materiala, pa vse do ogrevanih sedežev. Najbolj mi prav pride aktivni tempomat pri mojem novem avtomatiku, ki sam zavira in pospešuje do izbrane hitrosti, da nimam težav s prestavljanjem v vožnji v koloni, tako da se res lahko osredotočam samo še na smer vožnje. Zelo mi je všečna in priročna polička za brezžično polnjenje telefona, medtem ko sem na poti."