Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Edge in Kuga Vignale

27. Mar 2017

Prestižna nova Ford Kuga Vignale in Ford Edge Vignale kot odgovor na povečano povpraševanje kupcev po razkošnih športnih terencih

  • Ford širi prestižno paleto Vignale z novima modeloma Ford Kuga Vignale in Ford Edge Vignale ter tako odgovarja na povečano povpraševanje kupcev po razkošnih SUV-jih
  • Srednje velika Ford Kuga Vignale in večji SUV Ford Edge Vignale navdušita z ekskluzivno opremo in vrhunskimi materiali, vključno z oblazinjenjem notranjosti z usnjem Windsor s prefinjenimi šivi
  • Med dovršenimi tehnologijami je tudi sistem za povezave SYNC 3 z izboljšanim glasovnim upravljanjem in 8-palčnim zaslonom na dotik, ki omogoča tudi upravljanje s kretnjami, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’
  • Med zmogljivimi in obenem varčnimi prefinjenimi pogonskimi sklopi sta tudi Fordov biturbo dizelski TDCi z 210 KM za model Ford Edge Vignale in 1,5-litrski bencinski EcoBoost s 182 KM za Ford Kugo Vignale
  • Modele Ford Vignale je mogoče naročiti povsod v Evropi; posebne storitve in ekskluzivne prednosti so del prestižne izkušnje izdelka in lastništva


Ljubljana, 27.03.2017 – Nova Ford Kuga Vignale in Ford Edge Vignale sta prva športna terenca (SUV-ja) v ponudbi vrhunskih izdelkov in uporabniških izkušenj Ford Vignale, s katero Ford odgovarja na rastoče povpraševanje kupcev po razkošnejših modelih v najbolje prodajanem segmentu vozil v Evropi.

 

Tako srednje velika Ford Kuga Vignale kot večji SUV Ford Edge Vignale navdušita z ekskluzivno opremo in vrhunskimi materiali, vključno z oblazinjenjem notranjosti z usnjem Windsor s prefinjenimi šivi, unikatnimi barvami Vignale in podrobnostmi, kot je značilna šestkotna oblika maske Ford Vignale.

 

Na seznamu vrhunskih tehnologij sta tudi Fordov sistem prilagodljive osvetlitve, ki kot in intenzivnost svetlobnega snopa žarometov prilagaja okolici pri vožnji, Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 pa odlikujeta hitrejše delovanje in 8-palčni zaslon na dotik, ki omogoča tudi upravljanje s kretnjami, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’.

 

Med zmogljivimi in obenem varčnimi prefinjenimi pogonskimi sklopi sta tudi Fordov biturbo dizelski TDCi z 210 KM za model Ford Edge Vignale in 1,5-litrski bencinski EcoBoost s 182 KM za Ford Kugo Vignale. Fordov inteligentni štirikolesni pogon (AWD), ki zagotavlja brezhibno porazdelitev navora med vsemi štirimi kolesi za zanesljiv oprijem, je del standardne opreme modela Ford Edge Vignale, na voljo pa je tudi za Ford Kugo Vignale.

 

Za še večjo prefinjenost je Ford Edge Vignale opremljen s Fordovo tehnologijo za aktivni nadzor šuma, ki z nasprotnimi zvočnimi valovi iz zvočnega sistema izniči hrup motorja in izboljša celostni občutek v kabini.

“Naša paleta modelov Ford Vignale neposredno odgovarja na trend rastočega povpraševanja po prestižnejših športnih terencih in prinaša najboljše s področja Fordovega razkošnega oblikovanja, materialov in odlične izdelave,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Uresničujemo potencial za razširitev zmogljive palete naših modelov in nudimo posebno izkušnjo, ki izpolni pričakovanja naših uporabnikov.”

 

Delež športnih terencev v skupni prodaji avtomobilov v Evropi se je s 6 odstotkov leta 2005 povečal na 23 odstotkov leta 2015.* Po napovedih agencije za analizo prodaje v avtomobilski panogi IHS je do leta 2020 pričakovano povečanje na 27 odstotkov. Skoraj štiri od petih v letu 2015 prodanih Kug, ki so jih v tem letu prodali rekordnih 102.000, so bile različice Titanium, kar predstavlja najvišjo stopnjo opreme in obenem kaže na veliko povpraševanje po razkošnih različicah v segmentu SUV.

 

Ford Kuga Vignale
Ford Kuga Vignale dovršeno novo Ford Kugo dopolnjuje z ekskluzivno izvedbo, ki jo krasi za serijo Vignale ekskluzivna biserna barva zunanjosti Milano Grigio z rožnatimi kovinskimi odtenki. Med posebnosti sodita tudi temni sijajni zaščitni plošči spredaj in zadaj, obloge na vratih in oblazinjenje prtljažnika. Za pečat sprednjega dela poskrbi značilna šestkotna maska Vignale.

 

Prestižni značaj notranjosti Ford Kuge Vignale poudari unikatno oblazinjenje sedežev in vrat z usnjem Windsor v značilni barvi Cashmere, ki ga s šestkotnim vzorcem krasijo prefinjeni šivi. Vrhunsko usnje je uporabljeno tudi za oblazinjenje armaturne plošče.

 

Med naprednimi tehnologijami Ford Kuge Vignale so tudi Fordovo samodejno pravokotno parkiranje, ki vozniku pomaga najti parkirno mesto med vozili in zapeljati vanj, izboljšana različica sistema za preprečevanje naleta Active City Stop in prostoročno upravljanje pomika prtljažnih vrat za preprostejši dostop do prtljažnika.

Fordov sistem prilagodljivih sprednjih žarometov kot in intenzivnost svetlobnega snopa prilagodi okolju, način vremenu prilagojene osvetlitve pa s krajšim in širšim svetlobnim snopom vozniku pomaga zaznati nevarnosti ob robu ceste med ekstremnimi nalivi.

 

Ford Kuga Vignale je na voljo z zmogljivimi in učinkovitimi pogonskimi sklopi, med katerimi so:

  • 1,5-litrski TDCi s 150 KM, s 6-stopenjskim menjalnikom PowerShift, pogonom FWD ter porabo 6,3 l/100 km in izpusti CO2 145 g/km**
  • 1,5-litrski TDCi s 182 KM, s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, pogonom AWD ter porabo 7,5 l/100 km in izpusti CO2 173 g/km
  • 2,0-litrski TDCi s 150 KM, s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pogonom FWD ter porabo 4,7 l/100 km in izpusti CO2 122 g/km; ali s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pogonom AWD ter porabo 5,2 l/100 km in izpusti CO2 135 g/km; ali s 6-stopenjskim menjalnikom PowerShift, pogonom AWD ter porabo 5,2 l/100 km in izpusti CO2 134 g/km
  • 2,0-litrski TDCi s 180 KM, s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pogonom AWD ter porabo 5,2 l/100 km in izpusti CO2 135 g/km CO2; ali s 6-stopenjskim menjalnikom PowerShift, pogonom AWD ter porabo 5,2 l/100 km in izpusti CO2 134 g/km

 

Ford Edge Vignale
Elegantni in sodobni Ford Edge Vignale pritegne pozornost s skrbno izdelanimi poudarki zunanjosti, ki mu zagotavljajo še večjo ekskluzivnost. Mednje sodijo posebne meglenke s kromiranimi obodi, značilno šestkotna oblika zgornjega dela temno mat maske Ford Vignale z obrobo iz poliranega aluminija in 19-palčna platišča, prav tako iz poliranega aluminija. Med unikatnimi zunanjimi barvami je na boljo bogata rjava kovinska barva Vignale Ametista Scura.

 

V prefinjeni notranjosti očara unikatno oblazinjenje sedežev in vrat z usnjem Windsor s šestkotnim prešitim vzorcem v svetli barvi Cashmere ali temni Ebony. Usnjeno oblazinjenje krasi tudi sredinski naslon za roko, konzolo s predalom in armaturno ploščo, ki ji je na sovoznikovi strani dodan okrasek iz ‘tkanega’ aluminija.

 

“Ford Vignale odraža dovršenost in prestižno športnost,” je povedal Joel Piaskowski, direktor oblikovanja pri Fordu Evropa. “Uporabnikom Ford Vignale omogoča najbolj individualen način uživanja v razkošju in izražanja osebnega sloga.”

 

Prefinjenost dodatno izboljša Fordov sistem za aktivni nadzor šuma,* ki s tremi mikrofoni, strateško razporejenimi po kabini, zaznava neželene zvoke motorja v notranjosti. Te zvoke izniči z nasprotnimi zvočnimi valovi iz zvočnega sistema in tako znatno izboljša raven udobja v kabini.

 

Med dodatnimi tehnologijami za zmanjšanje voznikovega stresa so širokokotna sprednja kamera, ki vozniku omogoča, da ‘pogleda okrog vogala’ in se tako izogne nevarnosti trčenja v nepreglednih križiščih in izvozih, sistem za nadzor mrtvih kotov, prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, pomoč za ohranjanje voznega pasu in nadzor voznikove zbranosti.

Ford Edge Vignale je na voljo z dvema zmogljivima dizelskima pogonoma: 2,0-litrskim biturbo motorjem TDCi z 210 KM, s šeststopenjskim menjalnikom PowerShift in pogonom AWD ter 2,0-litrskim motorjem TDCi s 180 KM, s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom AWD. Oba porabita 5,9 l/100 km, izpusti CO2 pa znašajo 152 g/km.

 

Napredne tehnologije za udobje in varnost
Vsi modeli Ford Vignale so serijsko opremljeni s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC3, ki ga odlikujeta hitrejše delovanje in preoblikovani 8-palčni zaslon na dotik; ta prvič omogoča tudi upravljanje s kretnjami, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’. V razvoj sistema je Ford vključil več kot 22.000 komentarjev in ugotovitev, pridobljenih na ‘klinikah’ in v raziskavah, s katerimi so želeli zagotoviti, da bo nova različica do uporabnika najbolj prijazen sistem doslej.

 

SYNC 3 navduši s hitrejšim delovanjem, preprostejšimi ukazi in podporo za pet dodatnih jezikov. S preprostim pritiskom na gumb in izgovorjenim ukazom “potrebujem kavo”, “potrebujem gorivo” ali “potrebujem parkirišče” bo lahko voznik sistemu naročil, da poišče kavarne, bencinske črpalke ali parkirišča v okolici, prav tako preprosto pa bo iskanje železniških postaj, letališč in hotelov.

Vozniki lahko 8-palčni zaslon na dotik, ki je del sistema SYNC 3, upravljajo enako kot svoj pametni telefon. Novi vmesnik ima večje in za uporabo preprostejše gumbe, prvič pa omogoča tudi uporabo kretenj, kot sta razteg in ‘ščipanje’.

 

Uporabniki telefonov iPhone lahko aktivirajo Apple CarPlay, pametnejši in varnejši način za uporabo telefona v vozilu, ki voznikom omogoča telefoniranje, dostop do glasbe, pošiljanje in prejemanje sporočil ter navigacijske napotke, optimalno prilagojene razmeram v prometu, da lahko ostanejo osredotočeni na vožnjo. Uporabniki Androida™ lahko aktivirajo Android Auto™, ki omogoča varen in brezhiben dostop do priljubljenih aplikacij in storitev, kot so Google Search, Google Maps in Google Play. Posodobitve programske opreme so na voljo brezžično prek povezave Wi-Fi.

 

Fordov inteligentni štirikolesni pogon zagotavlja brezhiben prenos navora vsem štirim kolesom, da tako zagotovi optimalno vodenje in oprijem še posebej na spolzkih cestiščih. Navor lahko porazdeli v razmerju 50:50 med sprednjimi in zadnjimi kolesi, za prilagoditve pa poskrbi v manj kot 20 milisekundah – dvajsetkrat hitreje od enega samega pomežika z očmi.

 

Pikolovsko testiranje
Vsako vozilo Ford Vignale je individualno izdelano v skladu s specifikacijo kupca, proizvodni postopki pa združujejo tradicionalno obrtniško delo in vrhunske tehnologije. Najsodobnejše tehnologije z laserjem in kamero dopolnjujejo mojstrovo izurjeno oko pri natančnem pregledu vsakega vidika vozila Vignale od karoserije in poravnave ploskev do lakiranja.

 

S strastno natančnostjo in pozornostjo do podrobnosti mojstri več kot dve uri ročno polirajo lakiranje vozila, da ustvarijo popoln sijaj, prav tako skrbno pa poskrbijo za prefinjene podrobnosti in šivanje individualno z laserjem natančno izrezanih kosov usnja za vsak posamezen sedež.

 

Modeli Vignale morajo prestati 100 dodatnih preverjanj kakovosti. V Fordovem proizvodnem obratu v španski Valencii za odstranjevanje drobnih prašnih delcev s karoserije vozil Ford Vignale takoj po lakiranju uporabijo nojeva peresa, da tako dosežejo res brezhiben videz.

 

Razširjena paleta modelov Ford Vignale
Nova Ford Kuga Vignale in Ford Edge Vignale kot prestižni športni terenski vozili dopolnjujeta paleto Ford Vignale, ki jo je leta 2015 uvedel Ford Mondeo Vignale v različici s štirimi vrati in kot karavan, lani pa se mu je pridružil tudi sedemsedežnik Ford S-MAX Vignale.

 

Modele Ford Vignale je možno naročiti v prodajnih centrih FordStore po Evropi in pri izbranih pooblaščenih trgovcih z vozili Ford. Prodajni centri FordStore imajo poseben salon Vignale Lounge, ki zagotavlja izkušnjo nakupa po meri posameznika, saj se kupcu posveti vodja odnosov Vignale. Ford je že vzpostavil 360 centrov FordStore, številka pa bo po načrtih v začetku tega leta 2017 dosegla 400.

 

“Naše stranke imajo visoka pričakovanja in od Forda želijo več. Naša najvišja stopnja opreme Titanium predstavlja pri nekaterih modelih 70 odstotkov celotne prodaje,” je povedal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “Z modeli in storitvami Ford Vignale jim lahko pri Fordu nudimo vrhunske razkošne izdelke in najboljše osebne storitve.”


# # #

 

*Rezultati JATO Dynamics temeljijo na informacijah znanega svetovalnega podjetja JATO Consult. Podatki veljajo za 30 evropskih držav. Za več informacij obiščite www.jato.com

 

** Navedena poraba goriva, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EC) 692/2008. Poraba goriva in izpusti CO2 veljajo za različico vozila in ne za posamezno vozilo. Uporaba standardnih testnih postopkov omogoča primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. Poleg učinkovitosti na porabo goriva/energije, izpuste CO2 in doseg z električnim pogonom vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki. CO2 je glavni toplogredni plin, ki povzroča globalno ogrevanje.


Stik:

Katja Hvala
Summit motors Ljubljana
+3861 25 25 116
katja.hvala@summitmotors.si

Multimedia

Ford Edge Vignale - Broll

Ford Vignale Goes SUV - B Roll

Ford Kuga Vignale - B Roll