Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Puma

15. Mar 2020
PREDSTAVITEV HIBRIDNA TEHNOLOGIJA OBLIKOVANJE INOVATIVNOST TEHNOLOGIJA UDOBJE

Nova Ford Puma uvaja Fordovo napredno blago hibridno (mild-hybrid) pogonsko tehnologijo za varčevanje z gorivom ter vrhunsko praktičnost in nadvse privlačno oblikovanje, ki nagovarjajo kupce v segmentu kompaktnih crossoverjev.

 

Fordova 48-voltna hibridna tehnologija EcoBoost zagotavlja odzivno zmogljivost ob optimalno varčni porabi goriva ter z dodatnim električnim navorom brezhibno oskrbuje trivaljni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki ga odlikuje nizko trenje, da razvije moč do 155 KM.

 

Puma odpira novo poglavje Fordovega oblikovalskega izraza z značilnimi na blatnike postavljenimi žarometi in športnimi, aerodinamičnimi linijami. Skladna razmerja športnega terenca z večjim odmikom od tal zagotavljajo samozavestno vozno izkušnjo in omogočajo neovirano prostornino prtljažnika 456 litrov, kar je največ v tem razredu.

 

Napredne tehnologije za podporo vozniku omogočajo preprostejšo in manj stresno vozno izkušnjo ter vključujejo:

  • aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go, prepoznavanjem znakov z omejitvijo hitrosti in sistemom za usmerjanje v sredino voznega pasu za brezskrbno vožnjo po avtocestah in v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem;
  • nov sistem obveščanja o nevarnostih v bližini, ki lahko voznika obvesti o nevarnih situacijah na cesti, še preden jih zagleda ali jih zaznajo tipala v vozilu.

 

Puma je tudi prvo vozilo v svojem segmentu, ki ponuja tehnologije za udobje in priročnost, kot sta prostoročni pomik prtljažnih vrat in sedež z masažno funkcijo – obe možnosti sta del serijske opreme prestižne različice Titanium X. Ford Performance je poskrbel za navdih pri oblikovanju športne karoserije Pume ST-Line, ki jo dopolnjujejo 19-palčna mat črna strojno obdelana platišča iz zlitine (za doplačilo), športno vzmetenje in spodaj raven volanski obroč. Nova Puma ST-Line X Vignale poskrbi za dodatno udobje s serijskim oblazinjenjem sedežev z usnjem Windsor in vrhunskim zvočnim sistemom B&O.

 

“Uporabniki so nam povedali, da si želijo kompaktno vozilo vpadljivega videza, ki obenem nudi rešitve za vsakdanje življenje. Rezultat je naša nova Ford Puma, karizmatičen in praktičen crossover s pestro paleto tehnologij od masažnih sedežev do blagega hibridnega pogona,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa.

 

Nova Puma se je pridružila Fordovi čedalje obsežnejši ponudbi športnih terencev in z njimi navdihnjenih crossoverjev v Evropi, vključno s Fiesto Active, Focusom Active, EcoSportom, povsem novo Kugo, Edgeom in povsem novim priključnim hibridom Explorerjem.

 

Ford je v svojem najsodobnejšem proizvodnem obratu v Craiovi v Romuniji zaposlil dodatnih 1700 delavcev, proizvodnjo Pume pa je podprl z naložbo 200 milijonov evrov – skupna višina Fordovih naložb v proizvodni obrat v Craiovi od leta 2008 dosega skoraj 1,5 milijarde evrov.

 

“Verjamemo, da bodo vozniki v Evropi navdušeni nad Pumo,” je povedal Rowley. “Naredili smo vse, da bi našim strankam zagotovili prilagodljivost, ki jo želijo, ter jim z naprednim oblikovanjem omogočili voziti najlepši avto, kar so jih kdaj imeli.”

Dokumenti

Ford Puma 2020

Tehnični podatki