Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Transit Courier

19. Nov 2018
Predstavitev

November 2018 - Danes je na slovenske ceste zapeljal novi Transit Courier, ki se kot najmlajši član Fordove družine Transitov pridružuje prenovljeni paleti lahkih gospodarskih vozil. S svojimi atributi bo prepričal male podjetnike, ki so vezani na urbano dostavo blaga.

Transit Connect in Transit Courier predstavljata pomemben del najnovejše štiričlanske družine Fordovih dostavnikov, ki so Fordu zagotovila prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil, saj so jih do konca oktobra prodali več kot 276.000 oziroma 8 odstotkov več kot leta 2016.

 

“Fordova prenovljena družina dostavnikov je kot blisk osvojila evropski trg in nimamo namena, da bi zmanjšali zagon,” pravi Hans Schep, generalni direktor za področje gospodarskih vozil pri Ford of Europe. “Poskrbeli smo za popolno prenovo naših manjših gospodarskih vozil in zdaj sta še ugodnejša za uporabo, privlačnejša z elegantnimi potezami in pripravljena na prav vsako nalogo.”

 

Novi model prinaša svež videz sprednjega dela, ki vključuje preoblikovano odprtino maske in spremenjeno zasnovo spodnje polovice sprednjega dela.

 

V notranjosti je preoblikovana sredinska konzola, ki navduši z izboljšano ergonomijo in novim, večjim 6-palčnim barvnim zaslonom na dotik s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 pri različicah z višjo stopnjo opreme. Za boljšo vidljivost in preprostejšo uporabo je zaslon prestavljen bližje k vozniku.

 

Da bodo izpolnili zahteve najnovejšega emisijskega standarda Euro 6.2, lahko kupci v paleti pogonskih sklopov izbirajo med varčnimi in učinkovitimi 1,5-litrskimi dizelskimi motorji TDCi in 1,0-litrskim bencinskim EcoBoostom. Namesto petstopenjskega ročnega menjalnika je del serijske opreme povsem novi šeststopenjski ročni menjalnik, ki navduši z izboljšano natančnostjo prestavljanja, prefinjenostjo in varčnejšo dejansko porabo goriva.

 

Za kar se da nizke stroške uporabe je pri dizelskih modelih serijsko na voljo nov paket za učinkovitejšo porabo, ki zagotavlja optimalno aerodinamičnost z aktivno masko, s katero se motor ogreje veliko hitreje, obenem pa je pri vožnji zmanjšan zračni upor.

 

Ponudniki dostave v mestih lahko pri naročilu novega Transita Courier izbirajo med nosilnostjo od 500 do 590 kg, prostornino za tovor do 2,4 m3 (VDA). Na voljo bo tudi nova različica Limited, ki predstavlja alternativo kupcem, ki so posegali po dinamičnem modelu Sport iz vrha ponudbe.

 

* Navedena poraba goriva, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EC) 692/2008. Poraba goriva in izpusti CO2 veljajo za različico vozila in ne za posamezno vozilo. Uporaba standardnih testnih postopkov omogoča primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. Poleg učinkovitosti na porabo goriva/energije, izpuste CO2 in doseg z električnim pogonom vplivajo tudi način vožnje in drugi ne-tehnični dejavniki. CO2 je glavni toplogredni plin, ki povzroča globalno ogrevanje.