Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford KA+

27. Mar 2017

Odlična vsebina v majhnem paketu: povsem novi Ford KA+ navdušuje s prostornostjo, varčnostjo in zabavno vožnjo

Ljubljana, 27. Marec 2017 – V okviru 24. Avtomobilskega salona v Ljubljani je Ford Slovenija premierno predstavil novi model KA+, ki v razredu majhnih avtomobilov navdušuje z izjemno prostorno notranjostjo, zelo varčno porabo goriva in zabavno dinamično vožnjo.

 

KA+ se bo v Fordovi paleti manjših modelov pridružil prodajno zelo uspešni Fiesti, evropskim kupcem, ki iščejo dobro opremljen odličen manjši avto pa bo ponudil dobro alternativo.

 

Obilo prostora za pet potnikov

Petvratna kombilimuzina Ford KA+, ki bo na slovenske ceste zapeljala v jeseni, temelji na Fordovi platformi za manjša vozila, ob skupni dolžini manj kot štiri metre pa nudi dovolj prostora za pet potnikov.

 

KA+ je malce krajši od Fieste, a 29 milimetrov višji, notranjost je optimalno zastavljena in v svojem razredu potnikom nudi največ prostora za glavo na sprednjih sedežih in največ prostora za kolena v zadnjem delu.

 

270 litrov prostora v prtljažniku – dovolj za dva velika kovčka – in v razmerju 60:40 deljena preklopna zadnja sedežna klop ter 21 odlagališč za manjše predmete v kabini poskrbijo za izjemno vsakdanjo praktičnost modela KA+. Za varno shranjevanje dragocenosti je na koncu armaturne plošče vgrajen pred pogledi skrit predal, ki je dostopen samo pri odprtih voznikovih vratih.


Okreten, zabaven za vožnjo in udoben
Povsem novi KA+ s svojo zasnovo zagotavlja okretnost in zabavno dinamično vožnjo v skladu s pričakovanji evropskih uporabnikov.

 

Za želeno dinamično zmogljivost je KA+ opremljen z unikatnim podvozjem, ki ob predelanem sprednjem pomožnem okvirju in držalih motorja vključuje posebej razvite in nastavljene komponente, kot so krmilni sistem, vzmeti in blažilniki, sprednje prečno vodilo koles, zadnja vzvojna os in pnevmatike.

 

Ko izbirate kompakten avto še ne pomeni, da morate sklepati kompromise. Fordov novi KA+ navdušuje z visokimi merili, ki so jih postavili Ford Fiesta, B-MAX in EcoSport, ter prinaša slog, prostornost, napredne tehnologije in prefinjenost v skladu z željami uporabnikov.”


# # #

 

Opomba: informacije v tej objavi za medije odražajo predhodne ugotovitve in so ustrezale v času priprave objave. Zaradi Fordovega prizadevanja za stalne izboljšave izdelkov si pridružujemo pravico, da te podatke kadarkoli spremenimo.


Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.


Stik:

Katja Hvala
Summit motors Ljubljana
+386 1 25 25 116
katja.hvala@summitmotors.si

Multimedia

KA+ - predstavitveni video

KA + - predstavitveni video 2

Ford KA+ - B ROLL 2