Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Fiesta Active

22. Nov 2018
Predstavitev Oblikovanje Voznost Tehnologije Povezljivost Motorji

Povsem novi ‘crossover’ Ford Fiesta Active navdušuje s privlačnostjo športnega terenca in vozno izkušnjo prave Fieste

 

22. november 2018 – Povsem nova Fiesta Active je prvi član nove družine Fordovih modelov ‘crossoverjev’ Active, ki trpežne oblikovne poteze in izboljšano vsestranskost po navdihu športnih terencev (SUV-jev) združujejo z zabavno Fordovo vozno dinamiko, dovršenim udobjem in tehnologijami za pomoč vozniku, nagovarjali pa bodo vse večje število kupcev SUV-jev in ‘crossoverjev’ v Evropi.

 

Fiesta Active večkrat nagrajeni Fiesti v izvedbi s petimi vrati doda še več praktičnosti s povečanim odmikom od tal, ki omogoča večjo zmogljivost na slabših cestiščih, višji vozni položaj pa zagotavlja samozavest pri vožnjah v mestu in na avtocestah.

 

Med značilnostmi po športnih terencih navdihnjene zunanjosti so dodatne obloge, unikatna 17‑palčna platišča iz zlitine in strešni nosilci, ki pomagajo pri prevozu koles ali druge športne opreme – vse za aktiven življenjski slog. V notranjosti so športni sedeži, ki jih krasijo ekskluzivni materiali in dizajni, serijsko je vgrajen sistem za povezave, informacije in razvedrilo SYNC 3 z glasovnim upravljanjem, za vrhunsko predvajanje glasbe pa je na voljo odličen zvočni sistem B&O PLAY.

 

Vozno izkušnjo s Fiesto Active izboljša tehnologija voznih načinov, ki voznikom omogoča izbiro med načini Normal, Eco in Slippery (spolzka podlaga), da lahko s pritiskom na gumb nastavitve za vožnjo prilagodijo razmeram. Med dovršenimi pogoni sta tudi Fordov nagrajeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost z močjo do 140 KM in 1,5-litrski dizelski motor TDCi, ki razvije do 120 KM.

 

“Kupce navdušujejo vsestranskost, drzno oblikovanje in samozavest, ki jo vzbujajo športni terenci, po katerih ni bilo še nikoli večjega povpraševanja, zato smo te odlike zlili z izjemno vozno izkušnjo in naprednimi tehnologijami za vožnjo naše povsem nove Fieste. Rezultat je ‘crossover’ Fiesta Active, ki se odlično sklada z aktivnim življenjskim slogom naših strank,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

 

Fordova prodaja športnih terencev se je v letu 2017 povečala za 24 odstotkov – skoraj vsak peti novi Ford, ki so ga prodali v Evropi, je bil SUV. K temu je odločilno prispevala najboljša prodaja kompaktnega EcoSporta, srednje velike Kuge in večjega Edgea doslej. V nadaljevanju leta se bosta povsem novi Fiesti Active pridružila še novi KA+ Active v razredu manjših avtomobilov in povsem novi Focus Active v različici s petimi vrati in kot karavan.

Multimedia

Fiesta Active

Dokumenti

Ford Fiesta Active 2018 - tehnični podatki