Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Transit Custom

03. Apr 2018
Predstavitev Design Tehnologije Motorji Sport oprema

Ford je predstavil novo enotonsko gospodarsko vozilo Transit Custom, ki ga odlikujejo drzno novo oblikovanje, povsem nova notranjost in izboljšana produktivnost za poslovne uporabnike. Fordovi pooblaščeni trgovci naročila že sprejemajo.

 

Transit Custom – poganja ga 2,0-litrski dizelski motor Ford EcoBlue, ki spreminja pravila igre v tem razredu – je povsem na novo zasnovan in nudi številne nove funkcije in možnosti, vključno z novo različico dostavnika ECOnetic s še varčnejšo porabo goriva in izpusti CO2 148 g/km.*

 

Fordov enotonski dostavnik ima drzno oblikovan sprednji del s Transitovo masko s tremi letvicami, povsem nova kabina z najboljšimi rešitvami za shranjevanje v tem razredu pa predstavlja idealno mobilno pisarno za voznika, ki uživa v izboljšanem udobju in ergonomiji ter preprosti povezljivosti s sistemom SYNC 3 ali priklopno postajo MyFord Dock za doplačilo. Med tehnologijami, ki so prvič na voljo v gospodarskem vozilu, je tudi inteligentni omejevalnik hitrosti.

 

“Transit Custom je bil nekaj posebnega od prvega trenutka, ko se je pojavil na trgu, in ta nova različica ponovno spreminja pravila igre,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za področje gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “Pozorno smo prisluhnili uporabnikom in izdelali enotonski dostavnik, ki je še elegantnejši in produktivnejši ter kar prekipeva od domiselnih možnosti.”

 

Nova generacija Transita Custom pripravlja sceno za Fordovo naslednjo veliko inovacijo pri gospodarskih vozilih – uvedbo priklopnega hibrida (PHEV) brez emisij, ki bo po načrtih na trg prišel leta 2019. V Londonu bodo že v drugi polovici letošnjega leta stranke s Fordovim voznim parkom preizkušale tudi dostavnike Transit Custom PHEV.

 

Transit Custom je na ceste prvič zapeljal konec leta 2012 in se je hitro uveljavil kot Fordovo najbolje prodajano gospodarsko vozilo v Evropi, prodaja pa je leta 2016 dosegla kar 118.000 vozil in za 15 odstotkov presegla rekord prejšnjega leta.

 

Transit Custom je bil prvi v Fordovi razširjeni povsem novi paleti Transitov – pozneje so se mu pridružili še Transit Courier, Transit Connect in Transit – in je imel pomembno vlogo pri Fordovem preboju na prvo mesto med gospodarskimi vozili leta 2015, ki ga je uspešno ohranil tudi lani.