Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Transit Connect

19. Nov 2018
Predstavitev

22. november 2018 – Summit motors Ljubljana je danes predstavil novi lahki gospodarski vozili Transit Connect in Transit Courier, ki sta del Fordove revolucije modelov, saj se celotna paleta Fordovih gospodarskih vozil v Evropi v naslednjih mesecih prenavlja.

 

Transit Connect in Transit Courier predstavljata pomemben del najnovejše štiričlanske družine Fordovih dostavnikov, ki so Fordu zagotovila prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil, saj so jih do konca oktobra prodali več kot 276.000 oziroma 8 odstotkov več kot leta 2016.

 

“Fordova prenovljena družina dostavnikov je kot blisk osvojila evropski trg in nimamo namena, da bi zmanjšali zagon,” pravi Hans Schep, generalni direktor za področje gospodarskih vozil pri Ford of Europe. “Poskrbeli smo za popolno prenovo naših manjših gospodarskih vozil in zdaj sta še ugodnejša za uporabo, privlačnejša z elegantnimi potezami in pripravljena na prav vsako nalogo.”

 

Novi Ford Transit Connect

Novi Transit Connect uvaja dovršeno prenovljen videz sprednjega dela, ki mu dajejo pečat geni najnovejšega Fordovega oblikovalskega jezika. Mogočno Transitovo masko s tremi letvami dopolnjujejo vitkejše luči – ksenonski žarometi in dnevne luči LED pri bolje opremljenih različicah – za svež nov videz pa poskrbita še aerodinamični spodnji del in sprednji spojler.

 

V nadgrajeni kabini Transita Connecta je takoj opazna spremenjena armaturna plošča z novim osrednjim nadzornim območjem, ki pri modelih z višjo stopnjo opreme vključuje tudi ‘lebdeč’, po tabličnem računalniku povzet 6-palčni barvni zaslon na dotik s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3. Novi materiali oblazinjenj zagotavljajo elegantno in trpežno delovno okolje za vse, ki veliko časa preživijo v kabini.

 

Najsodobnejša paleta novih pogonskih sklopov omogoča varčno porabo goriva ob doseganju emisijskih standardov Euro 6.2. Fordov povsem novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue zadnje tehnologije vbrizgavanja goriva, turbopolnjenja in nadzora izpustov združuje z zasnovo motorja za kar najmanjše trenje ter tako ob manjši porabi goriva navduši z izboljšano zmogljivostjo.

 

Za uporabnike, ki dajejo prednost bencinskemu pogonu, je na voljo novi Transit Connect z napredno novo različico večkrat nagrajenega 1,0-litrskega motorja EcoBoost, ki vključuje znatne spremembe glave motorja ter sistemov za vbrizgavanje goriva in uravnavanje izpustov, da tako zagotovi še varčnejšo porabo goriva.

 

Nadgrajeni šeststopenjski ročni menjalnik zdaj serijsko dopolnjuje vse motorje. Kupci vozila z 1,5‑litrskim motorjem EcoBlue lahko naročijo tudi napredni novi osemstopenjski samodejni menjalnik, ki je zasnovan za optimalno učinkovito porabo goriva, odzivno zmogljivost in uglajeno hitro prestavljanje.

 

 

Novi Transit Connect uvaja celovito paleto asistenčnih funkcij, ki so novost v segmentu: med njimi so tudi inteligentni omejevalnik hitrosti – ta omogoča samodejno prilagoditev največje hitrosti vozila v skladu z zakonskimi predpisi –, pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in sistemom za zaviranje v sili, stabiliziranje v primeru bočnega vetra in aktivna pomoč pri parkiranju, ki pomaga usmerjati vozilo tako pri bočnem kot pri pravokotnem parkiranju.

 

Tako kot pri predhodniku bodo lahko tudi pri novem Transitu Connect upravitelji voznih parkov izbirali med številnimi možnostmi, saj bodo na voljo različice s kratko in dolgo medosno razdaljo ter prostorom za tovor s prostornino do 3,6 m3 (VDA), nosilnost bo na voljo v razponu od 520 do 890 kg, izbrali pa bodo lahko med karoserijskima izvedenkama furgon in kombi furgon.