Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Fiesta Vignale

27. Mar 2017

Nova generacija Ford Fieste – tehnološko najbolj naprednega majhnega avta na svetu – premierno v Sloveniji

Ljubljana, 27.marec 2017 - Ford je danes na 24. Avtomobilskem salonu v Ljubljani premierno predstavil naslednjo generacijo Ford Fieste – tehnološko najnaprednejšega majhnega avta na svetu. Neposredno iz Ženeve so v Ljubljano pripeljali najbolj prestižno različico Fiesto Vignale.

 

Fiesta naslednje generacije bo prvič na voljo tudi kot prestižen model Ford Fiesta Vignale – del palete vrhunskih izdelkov in izkušnje lastništva Ford Vignale. Fiesta Vignale se pridružuje modelom Mondeo, S-MAX, Kuga in Edge Vignale, ki predstavljajo vrhunski izraz Fordove znamke v Evropi, za poseben poudarek pa poskrbijo unikatno oblikovana 18-palčna platišča iz zlitine, ekskluzivni zunanji dodatki in barve ter šestkotno prešito usnjeno oblazinjenje sedežev.

 

Naslednja generacija Fieste prihaja z najbolj dovršeno paleto tehnologij za pomoč vozniku in funkcij za povezave, kar jih je bilo kdaj na voljo v serijskem manjšem avtomobilu v Evropi in je obenem na voljo z najbolj celovito in vsestransko ponudbo različic v 40-letni Fiestini zgodovini.

 

Ford Fiesta bo predstavljala štiri različice: elegantno Fiesto Titanium, Fiesto ST-Line s potezami športnega oddelka Ford Performance, prestižno Fiesto Vignale in mestnega terenca Fiesta Active – prvo v novi paleti različic Active, ki bodo v naslednjih letih del celotne ponudbe Fordovih modelov.

 

Odlikuje jo vrhunska kakovost in prefinjenost, elegantna nova zunanjost in revolucionarno oblikovanje notranjosti z več možnostmi za personalizacijo kot kadarkoli doslej. Ford je poskrbel za še več zabave pri vožnji, prav ta dejavnik pa je Fiesti že štiri leta zapored zagotovil naziv najbolje prodajanega majhnega avta v Evropi.

 

Izjemno pozitivni odzivi strank na dinamično oblikovanje aktualne Fieste predstavljajo pomemben dejavnik, zakaj je Fiesta po sedmih letih še vedno na prvem mestu v svojem segmentu. Z evolucijo je Ford oblikovanju vtisnili še sodobnejše poteze, nismo pa ji vzeli tiste tipične Fiestine note, ki jo imajo uporabniki tako radi. Fiesta naslednje generacije je prefinjena, a veliko bolj izklesana ob ohranjeni čustveni privlačnosti. Fiestina zunanjost je na pogled preprostejša, kar omogoča ustvarjanje izrazitejših značajev različic, ki imajo vsaka svoj sprednji del, masko in podrobnosti, s katerimi nagovarjajo širšo skupino uporabnikov.

 

Pri Fiesti Vignale poudarijo prestižen videz posebna maska s satenasto mrežo Vignale, obroba maske in meglenk ter okrasni elementi na bokih in v zadnjem difuzorju. Fiesta Titanium s kromiranimi letvami na preprost način poskrbi za razkošen slog. Navpični meglenki sta povezani z linijo odbijača, kar z videzom nasmeha poskrbi za optimistično in prijazno podobo vozila.

 

Še zabavnejša za vožnjo
Fiesta naslednje generacije nadgrajuje najboljšo vozno dinamiko v razredu, ki zagotavlja boljši oprijem, večjo zmogljivost pri ustavljanju in izboljšan občutek krmiljenja, vse to pa dopolnjuje boljšo kakovost in prefinjenost vožnje, saj so vse komponente skrbno optimizirane za udobje in maksimalno izkušnjo pri vožnji.

 

“Zabavna vožnja je bila vedno bistven del Fiestine privlačnosti in naša nova Fiesta ostaja zvesta temu značaju, ki je navduševal številne generacije, saj jo odlikuje najostrejša, najbolj športna in najbolj uravnotežena zmogljivost doslej,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik oddelka za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Z dodatnim slogom, večjo prefinjenostjo, tehnologijami in še več zabave bo Fiesta zagotovo najbolj priljubljen majhen avto v Evropi tudi v prihodnje.”


# # #

 

Opomba: informacije v tej objavi za medije odražajo predhodne ugotovitve in so ustrezale v času priprave objave. Zaradi Fordovega prizadevanja za stalne izboljšave izdelkov si pridružujemo pravico, da te podatke kadarkoli spremenimo.


Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

 

Stik:

Katja Hvala
Summit motors Ljubljana
+3861 25 25 116
katja.hvala@summitmotors.si

 

Multimedia

Next generation Ford Fiesta Vignale

Ford Fiesta Vignale - B ROLL