Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Novi Ford Mondeo

03. Jun 2019
Predstavitev Oblikovanje Voznost Tehnologije Povezljivost Motorji

Junij 2019 - Danes smo strokovni javnosti predstavili izboljšanega Forda Mondea z elegantnimi novimi zunanjimi in notranjimi potezami, ki je prvič na voljo tudi v karavan različici s hibridnim pogonom.

 

Novi Mondeo Hybrid je res edinstven v svojem segmentu in zdaj navduši s še bolj prefinjeno izkušnjo bencinsko-električnega pogona.

 

Med drugimi pomembnimi nadgradnjami pogonskih sklopov za Mondea sta tudi:

  • Fordov napredni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue za vrhunska križarjenja na dolgih razdaljah z Mondeom;
  • Fordov novi inteligentni osemstopenjski samodejni menjalnik, ki za še večjo prefinjenost prestavljanje prilagaja slogu vožnje, voznik pa ga upravlja z elegantnim in ergonomskim vrtljivim izbirnim gumbom.

 

Aktivni tempomat, nadgrajen s funkcijo za ustavljanje in speljevanje Stop & Go, dopolnjuje Mondeovo dovršeno paleto tehnologij za pomoč vozniku, prav tako kot inteligentni omejevalnik hitrosti, ki omogoča preprostejšo vožnjo po avtocestah in v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem.

 

“Ford Mondeo Hybrid s prefinjenim samodejnim menjalnikom in možnostjo tihega speljevanja nudi edinstveno vozno izkušnjo. V kombinaciji s prednostmi bencinskega motorja z nizkimi izpusti CO2 bo Hybrid po naših pričakovanjih predstavljal do 50 odstotkov prodaje,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Obenem uvajamo povsem nov dizelski pogonski sklop s tehnologijo selektivne katalitske redukcije (SCR), ki bo izpolnjeval in presegal zahteve najnovejšega emisijskega standarda Euro 6d Temp, na voljo pa bo tudi s povsem novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.”

 

Odkar je leta 2015 na trg prišla četrta generacija tega modela, je Ford v Evropi prodal več kot 250.000 Mondeov, ki jih izdelujejo v najsodobnejši tovarni v španski Valencii.

Dokumenti

Predstavitev