Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Tourneo Custom m-HEV 2019

30. Oct 2019
Predstavitev Večja izbira Tehnologije Oprema Poraba goriva

Ford je že marca objavil, da bo sredi leta 2019 na voljo izpopolnjeni kombi za prevoz oseb Ford Tourneo Custom, ki bo uvedel zmogljivejše in varčnejše 2,0-litrske dizelske motorje EcoBlue, inovativne nove pogonske sklope EcoBlue Hybrid in dovršene asistenčne tehnologije, med katerimi bo tudi aktivni parkirni pomočnik. Sedaj so ta vozila že na naših cestah.

 

Fordov dovršeni 2,0-litrski motor EcoBlue, ki za manjše stroške uporabe z dodatno optimizacijo omogoča zmanjšanje porabe goriva za do šest odstotkov*, je na voljo v novi različici s 185 KM in 415 Nm navora za odzivnejšo zmogljivost in večjo vlečno moč pri prevozu do devet potnikov in prtljage.

 

Izpopolnjeni Tourneo Custom je kot prvo vozilo v tem razredu na voljo tudi kot blagi hibrid z 48-voltno tehnologijo, kar bo z dodatnim zmanjšanjem stroškov za gorivo razveselilo lastnike in upravitelje voznih parkov. Na osnovi analize WLTP je poraba nove različice EcoBlue Hybrid predvidoma manjša za tri odstotke, največje prednosti pa so očitne pri mestnih vožnjah s pogostim ustavljanjem in speljevanjem.

 

“Tourneo Custom zadnje generacije se je izkazal kot uspešnica v tako različnih skupinah uporabnikov, kot so ponudniki poslovnih prevozov, velike družine in ljubitelji pustolovščin ob koncu tedna,” je povedal Hans Schep, generalni direktor oddelka za gospodarska vozila pri Fordu Evropa. “Zmogljivejši in varčnejši 2,0-litrski motor EcoBlue in možnost z edinstvenim novim pogonom EcoBlue Hybrid bosta zdaj poskrbela še za manjše stroške uporabe, da bo Tourneo Custom še bolj privlačen.”

 

Od začetka prodaje novega modela – s povsem novo razkošno notranjostjo in elegantno obliko novega sprednjega dela – v začetku leta 2018 je kombi za prevoz oseb Tourneo Custom osvojil 17.100 kupcev v lanskem letu oziroma kar 28 odstotkov več kot leto pred tem.