Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford Custom Active & Trail 2021

11. Jan 2021
Predstavitev

Januar 2021 – Nova različica Transit Custom Trail je posebej zasnovana za uporabo v zahtevnih delovnih okoljih. Za boljši oprijem poskrbi serijsko vgrajeni novi diferencial z mehansko omejenim zdrsom (mLSD).

 

Ekskluzivne nadgradnje zunanjosti in notranjosti poskrbijo, da Transit Custom Trail v še tako zahtevnih pogojih razvaja z udobjem in zmogljivostjo, ne da bi bila praktičnost kakorkoli zmanjšana.

 

Novi različici Active modelov Transit Custom in Tourneo Custom idealno dopolnjujeta življenjski slog zasebnih in poslovnih uporabnikov, ki jih navdušujejo različne dejavnosti. Karoserija je zaščitena z dodatnimi oblogami, izbira diferenciala mLSD pa zagotovi dodaten oprijem na neutrjenih, spolzkih ali mehkih podlagah. Zunanjost z elementi športnih terencev doda vizualno privlačnost in poveča praktičnost, ko se poslovite od asfaltnih cest.

 

“Različici Active in Trail dokazujeta, kako vsestranska in zmogljiva je paleta Fordovih gospodarskih vozil,” je povedal Tomaž Oblak, direktor prodaje in marketing pri Summit motors Ljubljana. “Od poslovnih uporabnikov, ki morajo delati na odmaknjenih področjih, do dogodivščin željnih družin, ki iščejo vozilo za svoje pustolovščine – na voljo je Custom za vse sloge in vse zahteve.”

 

»Model Custom predstavlja več kot dve tretjini prodaje gospodarskih vozil, kjer v zadnjih letih na našem trgu beležimo ustaljeno rast prodaje. Nove različice Active in Trail bodo lepo dopolnile razvejano ponudbo lahkih gospodarskih vozil. V letošnjem letu planiramo vsaj 10% odstotkov prodaje novih različic Active in Trail. Vsa osvojena mednarodna in domača priznanja pomagajo pri pridobivanju tudi novih kupcev na našem trgu. Še posebej smo veseli dolgoletnih zvestih poslovnih uporabnikov, ki znajo ceniti našo največjo konkurenčno prednost, to je podaljšano 4 letno jamstvo, brez omejitve prevoženih kilometrov. Zanesljivost, varnost in udobnost, ki jo prinašajo novi modeli bodo zaupanje v Ford blagovno znamko, ki dosega najvišje prodajne številke lahkih gospodarskih vozil v Evropi, še povečalo,« je še dodal g. Oblak.

 

Ford bo letos predstavil tudi manjša modela Transit Connect Active in Tourneo Connect Active. Oba krasijo robato oblikovanje Active, prilagodljiva notranjost in večji odmik od tal, za doplačilo pa sta lahko opremljena z diferencialom mLSD za še boljši prenos moči na podlago.

 

 

Trail za vse pogoje

Novi model Transit Custom Trail zagotavlja robat nov videz in še večjo zmogljivost za lastnike in uporabnike, ki jih delo z običajnih cest usmeri tudi na zahtevne terene.

 

Različice Trail so prepoznavne po dodatnih črnih oblogah sprednjega in zadnjega odbijača ter stranic. Velik napis “Ford” na mat črni maski uteleša dogodivščin željnega duha vozila, ki se ne ustraši nobenega izziva. Po legendarni terenski različici Raptorja povzete oblikovne smernice iz oddelka Ford Performance dopolnjujejo unikatna 16-palčna platišča iz zlitine in logotipa “Trail” na sprednjih vratih. Za še večjo vsestranskost je lahko Transit Custom opremljen tudi s strešnimi nosilci in bočnimi stopnicami.

 

Izbira pogonskih sklopov nudi izboljšan oprijem v zahtevnih pogojih. Modeli Transit Custom Trail s sprednjim pogonom so serijsko opremljeni z diferencialom mLSD za samozavestno vožnjo v vremenskih in terenskih pogojih, ki predstavljajo izziv za voznika.

 

V sodelovanju s specialisti za pogonske tehnologije podjetja Quaife razviti diferencial mLSD pri slabem oprijemu samodejno prenese navor motorja kolesu z največjim trenjem, da Transit Custom Trail udobneje obvlada neutrjena cestišča, makadamske ceste ter grobe in izzivalne podlage.

 

Sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila je na novo umerjen za skladno delovanje z diferencialom mLSD. S to tehnologijo sta izboljšana oprijem in vodenje modelov s pečatom oddelka Ford Performance, med katerimi so tudi Focus RS, Fiesta ST in Focus ST, njena uporaba pa ne vpliva na izpuste CO2 ali porabo goriva.

 

Poleg izboljšanja vozne zmogljivosti modelov s sprednjim pogonom kompaktne mere in lahka zasnova diferenciala mLSD ohranijo optimalno nosilnost in velikost prostora za tovor. Izboljšava oprijema poteka brezhibno in tiho ter brez dodatnih voznikovih posegov. Obenem mLSD s preprosto mehansko zasnovo ne prinaša dodanih zahtev glede servisiranja in je vključen v standardno Fordovo garancijo ter ohrani privlačno ugodne stroške lastništva.

 

 

Modele Trail odlikuje tudi izboljšana notranja oprema, saj serijsko povsem usnjeno oblazinjenje sedežev poskrbi za dodatno razkošje in trpežnost, za čiščenje kabine pa zadošča poteg s krpo. Serijska klimatska naprava zagotavlja prijetno okolje ne glede na zunanje vreme, vetrobransko steklo Quickclear pa z ogrevanjem omogoča hiter in preprost odhod na pot kljub zmrzali. Del serijske opreme so tudi električno preklopna zunanja ogledala in samodejno upravljanje luči.

 

Transit Custom Trail je na voljo v različnih karoserijskih izvedbah, med katerimi so tudi furgon, furgon z dvojno kabino in kombi z dvema medosnima razdaljama ter s skupno maso vozila od 3000 do 3400 kg.

 

Vse modele Transit Custom Trail poganja Fordov napredni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue v izvedbah z močjo 130 KM, 170 KM in 185 KM. Motorji Ford EcoBlue so zasnovani tako, da olajšajo prevoz težjih tovorov in premagovanje strmih naklonov, širok razpon navora, ki je na voljo pri manjšem številu vrtljajev motorja pa pomaga pri počasnejšem premagovanju izzivalnih površin, kar vozniku omogoča ohranjanje momenta z minimalnim pritiskom na stopalko za pospeševanje, da se kolesa manj vrtijo 'v prazno'.

 

Poleg tega izbrani modeli Transita Custom Trail nudijo tudi prednosti varčnejše porabe elektrificiranih pogonskih sklopov, saj lahko kupci izberejo edinstveno možnost v tem segmentu – Fordov 2,0-litrski pogon EcoBlue Hybrid. 48-voltna blaga hibridna tehnologija med upočasnjevanjem zajema energijo in jo shrani v 48-voltnem baterijskem paketu, da z njo zagotovi učinkovitejšo porabo goriva.

 

 

Vsestranski Active za življenje na prostem

Nova modela Transit in Tourneo Custom Active prinašata dodaten slog športnega terenca ter izboljšano praktičnost z edinstvenimi oblikovnimi elementi in prilagojeno opremo, ki ustreza zahtevam tako zasebnih kot poslovnih uporabnikov. Izjemna prostornost in možnost prevoza večje količine prtljage oziroma tovora omogočata pustolovski življenjski slog, novi modeli Active pa dopolnjujejo paleto uspešnih osebnih vozil, v kateri sta že navdušila Ford Fiesta Active in Focus Active.

 

Za model Tourneo Custom Active je značilno oblikovanje zunanjosti po zgledu športnih terencev, ki vključuje:

  • unikatna 17‑palčna platišča iz zlitine,
  • značilno masko z mrežico Active,
  • dodatne obloge na blatnikih, ob stranicah, na zadnjem odbijaču in pokrovih ogledal,
  • nalepko Active po celotni širini zadnjega dela in oznaki Active na obeh blatnikih,
  • serijske strešne nosilce.

Vsi, ki želijo dodatno zmogljivost za zahtevnejše vozne pogoje pri delu ali v prostem času, lahko ob naročilu modela in Tourneo Custom Active z ročnim menjalnikom izberejo tudi diferencial z mehansko omejenim zdrsom - mLSD.

 

Tourneo Custom Active odlikuje edinstvena oprema notranjosti z delno usnjenim oblazinjenjem sedežev, armaturno ploščo modela Tourneo Custom Active pa krasijo modri poudarki.

 

Vsestransko notranjost Tournea Custom Active z osmimi sedeži je možno preprosto prilagoditi uporabnikovim željam. Pomik sedežev zagotavlja potnikom več prostora za noge ali povečanje prtljažnika, še več prostora pa je na voljo v različici z dolgo medosno razdaljo. Sedeže je možno tudi zasukati v konferenčno konfiguracijo ali jih povsem odstraniti za kar največ prostora za tovor. Pritrdišča za sedeže je možno uporabiti za namestitev nosilcev za kolesa, ki omogočajo varnejši prevoz koles v vozilu.

 

Za pogon različic Active so odvisno od modela in opreme na voljo motorji z močjo 130 KM, 170 KM in 185 KM. Vse motorje lahko dopolnjuje samodejni ali ročni menjalnik. Kupci lahko izbirajo med široko paleto različic in karoserijskih izvedb, v kateri bodo zagotovo našli tisto, ki najbolj ustreza njihovim zahtevam in življenjskemu slogu. Na voljo so:

  • Tourneo Custom Active s kratko ali dolgo medosno razdaljo za prevoz do osmih oseb vključno z voznikom;
  • Furgon Transit Custom Active s KMR ali DMR, skupna masa vozila 3000 kg;
  • Furgon z dvojno kabino Transit Custom Active s KMR ali DMR, skupna masa vozila 3200 kg.

 

 

Novi modeli Trail in Active vključujejo tudi znatne izboljšave, ki so jih bili Transit Custom in Tourneo Custom deležni tekom leta 2019, mednje pa sodijo varčnejši 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue in pogonski sklop EcoBlue Hybrid z 48-voltno blago hibridno tehnologijo, pa tudi izpopolnjene funkcije za povezave in razvedrilo potnikov, preprostejše upravljanje vozila in izboljšano uporabo vozila.

 

Serijski modem FordPass Connect1 omogoča povezavo preko mobilne aplikacije FordPass odklep in zaklep vozila na daljavo ter oddaljeni zagon motorja pri različicah s samodejnim menjalnikom.

 

Družina gospodarskih vozil je imela lani pomembno vlogo pri zagotavljanju laskavega naziva najbolj priljubljene znamke gospodarskih vozil v Evropi, ki ga je Ford dosegel že peto leto zapored.2

 

 

 

Različica

Izpusti CO2 od

(g/km po WLTP)

 

Poraba goriva od (l/100 km po WLTP)

Transit Custom Trail

183

7,0

Tourneo Custom Active

203

7,7

 

Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. S svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure – WLTP) homologirana vozila bodo imela podatek o porabi goriva/energije in izpustih CO2 tako za novi evropski vozni cikel (New European Drive Cycle – NEDC) kot za WLTP. WLTP bo najpozneje do konca leta 2020 povsem nadomestil NEDC. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. V času opuščanja NEDC je vzpostavljena primerjava med podatki o porabi goriva in izpustih CO2 pri ciklu WLTP in pri ciklu NEDC. Ker je prišlo do spremembe nekaterih elementov preskusov, lahko pride do odstopanj v primerjavi s prejšnjimi podatki o porabi in izpustih, kar pomeni, da bo lahko imel isti model vozila drugačno porabo in izpuste CO2.

 

1 Brezplačne podatkovne storitve FordPass Connect so na voljo za nova in obstoječa vozila, ki so opremljena z modemom FordPass Connect. Nekatere funkcije niso na voljo na vseh trgih.

 

2 Ford Evropa v poročilo vključuje prodajo na 20 tradicionalnih evropskih trgih, na katerih ima prodajne zastopnike. Mednje sodijo naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

Multimedia

FORD Transit Active predstavitev (UK)

FORD Tourneo Custom Active predstavitev (UK)

Novi Tourneo Custom Active

Infografika

Transit Custom Active EU
Transit Custom Active is a practical van or double-cabin-van that can seat up to six people, with a tough, rugged design and the versatility to double up as a weekendadventure vehicle.
Transit Custom Trail EU
Ford Transit Custom Trail is a rugged, rough-road capable van for businesses working off the beaten track. Signature design features include a Raptor-inspired front grille, black exterior detailing..
Transit mLSD EU
The mechanical limited-slip differential (mLSD) adds extra capability to front-wheel drive Transit variants to suit adventurous business and private customers. The robust system enhances traction in..

Dokumenti

Custom 2021 tehnični podatki

Custom Trail Active 2021 - novinarska