Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Novi Ford EcoSport

10. Apr 2018
Predstavitev Motorji Oblikovanje Tehnologije

Z izboljšavami kakovosti, tehnologij in zmogljivosti je novi SUV Ford EcoSport še bolj samozavesten in udoben

 

Novi kompaktni športni terenec (SUV) Ford EcoSport uporabnikom prinaša izboljšano vsestranskost in zmogljivost, prefinjeno oblikovanje in dovršene tehnologije.

 

Novi Ford EcoSport je prvič na voljo s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom (na voljo kasneje v 2018) za boljši oprijem na asfaltu in brezpotjih, dopolnjuje pa ga napredni novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue s 125 KM in optimalnejšimi izpusti CO2.*

 

Prav tako prvič je na voljo športno oblikovana različica EcoSport ST‑Line s potezami oddelka Ford Performance, novi Ford EcoSport pa prinaša tudi tehnologije za pomoč vozniku, vključno s sistemom za povezave SYNC 3, tempomatom z nastavljivim omejevalnikom hitrosti in kamero za prikaz območja za vozilom.

 

EcoSport z izboljšano dinamiko ter robato in obenem prefinjeno oblikovano zunanjostjo je na voljo v 12 smelih barvah in nudi še več možnosti za osebni pečat – vključno s kontrastno barvo strehe, ki zajema tudi stebričke oken, zgornji del okvirja vrat, strešni spojler in zunanji ogledali. Na uporabnika osredotočena prestižnejša nova notranjost zagotavlja vrhunsko izkušnjo tako za voznika kot za sopotnike in pritegne z lebdečim sredinskim 8-palčnim zaslonom na dotik, ogrevanim volanom in domišljenimi rešitvami za shranjevanje, kot je nastavljivo dno prtljažnika.

 

“Ford je od leta 2014, ko smo model uvedli v tej regiji, v Evropi prodal več kot 166.000 kompaktnih športnih terencev EcoSport, lani pa se je prodaja povečala za 40 odstotkov,” je povedal Steven Armstrong, podpredsednik skupine in predsednik družbe Ford Motor Company za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. “Novi Ford EcoSport nudi uporabnikom še več sloga, udobja, zmogljivosti in izbire – funkcionalnost robatega SUV-ja uspešno združuje s praktičnostjo mestnega avta.”

 

Novega Forda EcoSporta za Evropo izdelujejo v Fordovem proizvodnem obratu v Craiovi v Romuniji, v katerega so pri Fordu vložili 200 milijonov evrov. EcoSport se je v prodajni paleti Fordovih športnih terencev za Evropo pridružil modeloma Ford Edge in Kuga, pridružuje se še novi ‘crossover’ – Fiesta Active s potezami SUV-ja.

 

V Evropi je največja rast prav v segmentu športnih terencev. Število registracij SUV-jev se je v primerjavi z enakim obdobjem v prejšnjem letu povečalo za več kot 21 odstotkov, v letu 2016 pa so SUV-ji predstavljali že več kot četrtino vseh novih avtomobilov. Lani se je Fordova prodaja SUV-jev v Evropi povečala za več kot 40 odstotkov. V Sloveniji načrtujemo prodajo 30 vozil mesečno.

Dokumenti

Ford EcoSport katalog

Ford EcoSport hitra predstavitev

Ford EcoSport tehnični podatki

Ford EcoSport tehnični podatki

Multimedija

Novi Ford EcoSport – Ford SYNC s klicem v sili

Novi Ford EcoSport – nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na promet

Novi Ford EcoSport – elektronski nadzor stabilnosti

Novi Ford EcoSport – uporabnost

Novi Ford EcoSport – prostoren prtljažnik

Novi Ford EcoSport – inteligentni štirikolesni pogon (AWD)

Novi Ford EcoSport – plosko zložljivi sedeži

Novi Ford EcoSport – sistem Auto Start-Stop

Novi Ford EcoSport – udobje in priročnost

Novi Ford EcoSport – 1,5-litrski motor Ford EcoBlue

Novi Ford EcoSport – vozna izkušnja

Novi Ford EcoSport – pomoč pri speljevanju v klanec