Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Ford KA+

14. Sep 2017

Odlična vsebina v majhnem paketu: povsem novi Ford KA+ navdušuje s prostornostjo, varčnostjo in zabavno vožnjo

 

  • Ford predstavlja povsem novo petvratno kombilimuzino KA+ za Evropo, ki prinaša izjemno prostorno notranjost, varčno porabo goriva in dinamično zabavno vožnjo za dostopno ceno
  • Kabina modela KA+ nudi prostor za pet potnikov, s prostorom za glavo v sprednjem in kolena v zadnjem delu vozila pa se uvršča na prvo mesto v razredu; obenem je pri skupni dolžini nekaj manj kot 4 metre na voljo 21 prostorov za shranjevanje
  • Novi 1,2-litrski bencinski motor Duratec deluje z dvojnim neodvisnim variabilnim krmiljenjem ventilov in poskrbi za odzivno zmogljivost, izpusti CO2 znašajo 114 g/km, poraba goriva pa 5,0 l/100 km**
  • Edinstvena nastavitev podvozja zagotavlja okretnost in uživanje v dinamični vožnji, ukrepi za zmanjšanje hrupa pogonskega sklopa, karoserije in podvozja pa poskrbijo za prefinjenost

 

Te dni se bo na slovenske ceste zapeljal mladostni model KA+, ki v razredu majhnih avtomobilov navdušuje z izjemno prostorno notranjostjo, zelo varčno porabo goriva in zabavno dinamično vožnjo, obenem pa je na voljo po dostopni ceni.

 

KA+ se bo v Fordovi paleti manjših modelov pridružil prodajno zelo uspešni Fiesti*, evropskim kupcem, ki iščejo dobro opremljen odličen manjši avto pa bo ponudil dobro alternativo.

 

“Ford ima bogato zgodovino zagotavljanja dostopnih manjših avtomobilov, ki so praktični, varčni in zabavni za vožnjo,” je povedal Jim Farley, izvršni podpredsednik in predsednik družbe Ford Motor Company za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. “KA+ ostaja zvest tej tradiciji, saj je odlično opremljen kompakten avto, ki navdušuje z vozno dinamiko in osupljivo prostorno kabino.”

 

Obilo prostora za pet potnikov

Petvratna kombilimuzina Ford KA+, ki jo je v Evropi možno naročiti od junija, temelji na Fordovi platformi za manjša vozila, ob skupni dolžini manj kot štiri metre pa nudi dovolj prostora za pet potnikov.

 

KA+ je malce krajši od Fieste, a 29 milimetrov višji, notranjost pa je optimalno zastavljena in v svojem razredu potnikom nudi največ prostora za glavo na sprednjih sedežih in največ prostora za kolena v zadnjem delu.

 

270 litrov prostora v prtljažniku – dovolj za dva velika kovčka – in v razmerju 60:40 deljena preklopna zadnja sedežna klop ter 21 odlagališč za manjše predmete v kabini poskrbijo za izjemno vsakdanjo praktičnost modela KA+.

 

Med odlagališči je tudi MyFord Dock v sredini armaturne plošče, ki omogoča shranjevanje, namestitev in polnjenje prenosnih naprav, kot so mobilni telefoni in navigacijski sistemi, v žepe v sprednjih vratih lahko potniki shranijo litrsko plastenko, 0,6-litrsko plastenko in manjši dežnik. Za varno shranjevanje dragocenosti je na koncu armaturne plošče vgrajen pred pogledi skrit predal, ki je dostopen samo pri odprtih voznikovih vratih.

 

Za navdih je poskrbel najsodobnejši Fordov oblikovalski jezik, zato je zunanjost s skladnimi razmerji elegantno dopolnjena s prepoznavno visoko nameščeno trapezoidno masko z velikimi, nazaj raztegnjenimi žarometi. Vse različice modela KA+ krasijo kromirani poudarki sprednje maske ter odbijači, kljuke in pokrovi vzvratnih ogledal v barvi karoserije.

 

V notranjosti poglede pritegneta zrnata obdelava armaturne plošče in trpežno, sodobno oblazinjenje z elegantno temno ogljeno barvno shemo. Posebni kromirani poudarki krasijo kljuke vrat, krmilne gumbe sredinske konzole in prezračevalne šobe.

 

Odziven in varčen pogonski sklop

Za pogon povsem novega modela KA+ skrbi poenostavljen sklop, ki temelji na učinkovitem novem 1,2-litrskem bencinskem motorju Duratec in evropskim uporabnikom zagotavlja maksimalne prednosti. 1,2-litrski motor z močjo 85 KM je izpeljan iz 1,25-litrskega motorja iste družine, ki sicer poganja Fiesto, za še večjo zmogljivost in varčno porabo goriva ter manj izpustov pa deluje z dvojnim neodvisnim variabilnim krmiljenjem ventilov.

 

1,2-litrski motor, ki ga dopolnjuje serijski petstopenjski ročni menjalnik, je nastavljen za uglajeno in odzivno zmogljivost ob široki krivulji navora, zato je vožnja preprosta in zabavna tako v mestu kot na daljših potovanjih.

 

Varčnejšo porabo goriva zagotavljajo optimizirana umeritev, motorno olje z manjšim trenjem in regenerativno polnjenje, ki prihrani gorivo z vzdrževanjem učinkovite napolnjenosti akumulatorja z zajemom ‘proste’ električne energije pri vožnji brez obremenitev ali med zaviranjem.

 

K večji učinkovitosti prispevajo tudi pnevmatike z majhnim kotalnim uporom in izboljšane aerodinamične podrobnosti, na primer optimalno zasnovan podaljšek sprednjega spodnjega spojlerja in odprtine v maski. Motor deluje z izpusti CO2 114 g/km, kombinirana poraba goriva pa znaša 5,0 l/100 km.**

 

Na nekaterih trgih je na voljo tudi dodatna učinkovitejša različica motorja s 85 KM, ki z višjim končnim prestavnim razmerjem in unikatno umeritvijo izpuste CO2 zmanjša na 110 g/km.

 

Okreten, zabaven za vožnjo in udoben

Povsem novi KA+ s svojo zasnovo zagotavlja okretnost in zabavno dinamično vožnjo v skladu s pričakovanji evropskih uporabnikov.

 

Za želeno dinamično zmogljivost je KA+ opremljen z unikatnim podvozjem, ki ob predelanem sprednjem pomožnem okvirju in držalih motorja vključuje posebej razvite in nastavljene komponente, kot so krmilni sistem, vzmeti in blažilniki, sprednje prečno vodilo koles, zadnja vzvojna os in pnevmatike.

 

Za več udobja in prefinjenosti v tipičnih evropskih pogojih vožnje je poskrbel intenziven razvojni program z vrsto ukrepov za zmanjšanje ravni šuma vetra ter prenosa hrupa pogonskega sklopa in zvoka s cestišča.

 

Po končnih nastavitvah in prilagoditvah, ki so jih opravili na Fordovem preizkusnem poligonu v belgijskem kraju Lommel, ter po obsežnih testnih vožnjah po evropskih cestah čaka uporabnike modela KA+ izkušnja z obilico užitkov in udobja.

 

Celovita serijska oprema

Na voljo je model z motorjem s 85 KM, ki že serijsko nudi:

  • ročno klimatsko napravo,
  • Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC z glasovnim upravljanjem in funkcijo AppLink, ki omogoča tudi glasovno upravljanje različnih pametnih telefonov,
  • funkcijo Ford MyKey, s katero lahko lastnik nastavi največjo hitrost vozila in glasnost zvočnega sistema ter prepreči izklop varnostnih funkcij; funkcija MyKey je idealna tehnologija za starše, ki zaupajo uporabo vozila mlajšim in neizkušenim voznikom.

 

Model KA+ odlikuje bogata serijska oprema, vključno z električnim pomikom stekel v sprednjih vratih in nastavljanjem zunanjih ogledal, daljinskim centralnim zaklepanjem, varnostnim sistemom s šestimi varnostnimi blazinami, elektronskim nadzorom stabilnosti s pomočjo pri speljevanju na strmini, prilagodljivim omejevalnikom hitrosti in sistemom za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Ford Easy Fuel.

 

Kupcem Ka+ je na voljo tudi široka paleta privlačnih možnosti za doplačilo, kot so elektronska klimatska naprava, usnjeno oblazinjenje volana s tempomatom, ogrevanje sprednjih sedežev, zvočni sistem z digitalnim radiom DAB, tipala za vzvratno parkiranje, električni pomik stekel v zadnjih vratih, ogrevanje in električni preklop zunanjih ogledal, zatemnjena stekla in 15-palčna platišča iz zlitine.

 

“Izbira kompaktnega avta še ne pomeni, da morate sklepati kompromise,” je povedal Darren Palmer, direktor linije modelov manjših vozil pri Fordu Evropa. “Naš novi KA+ navdušuje z visokimi merili, ki so jih postavili Ford Fiesta, B-MAX in EcoSport, ter prinaša slog, prostornost, napredne tehnologije in prefinjenost v skladu z željami evropskih uporabnikov.”


# # #

 

* Rezultati JATO Dynamics temeljijo na informacijah znanega svetovalnega podjetja JATO Consult. Podatki veljajo za 30 evropskih držav. Za več informacij obiščitewww.jato.com.

 

** Navedena poraba goriva, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EC) 692/2008. Poraba goriva in izpusti CO2 veljajo za različico vozila in ne za posamezno vozilo. Uporaba standardnih testnih postopkov omogoča primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. Poleg učinkovitosti na porabo goriva/energije, izpuste CO2 in doseg z električnim pogonom vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki. CO2 je glavni toplogredni plin, ki povzroča globalno ogrevanje.


Stik:

Katja Hvala
Summit motors Ljubljana
+386 1 25 25 116
katja.hvala@summitmotors.si

Multimedija

KA+ - predstavitveni video

KA + - predstavitveni video 2

Ford KA+ - B ROLL 2

Infografika