Summit motors Ljubljana - Ford

Ford Transit Custom je dobil zlato priznanje Euro NCAP za napredne sisteme za pomoč vozniku

29.10.2021

Dunton, Velika Britanija, 29. oktobra 2021 – Ford Transit Custom – najbolje prodajani evropski dostavnik v enotonskem segmentu1 – je pri ocenjevanju naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki ga je opravila neodvisna organizacija za varnost vozil Euro NCAP, prejel zlato priznanje za odličen rezultat.

 

Z novim priznanjem je Ford postal edini proizvajalec dostavnih vozil z zlatim priznanjem v eno- in dvotonskem segmentu, saj je večji Ford Transit zlati status prejel lani. Ford je zdaj tudi edini proizvajalec, ki ima v svoji ponudbi več kot eno dostavno vozilo z zlatim priznanjem, pri čemer je Transit prejel najvišjo oceno med vsemi testiranimi vozili.

 

“Varnost voznikov je za nas in naše stranke najpomembnejša prednostna naloga, zato smo naša dostavna vozila zasnovali tako, da pomagajo vsakemu podjetju zaščititi svoje osebje in preprečiti nesreče na cesti,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za gospodarska vozila pri Fordu Evropa. “Veseli me, da je Euro NCAP Fordu priznal vodilno vlogo na področju varnosti dostavnih vozil, saj izkoristimo vsako priložnost, da dodamo vrednost podjetjem naših strank.”

 

Zlata ocena modela Transit Custom je posledica izboljšanih varnostnih specifikacij, vključno s standardizacijo tehnologije opomnika za uporabo varnostnega pasu2 v začetku letošnjega leta.

 

Druge izboljšave, ki bodo v Transitu Custom na voljo od začetka leta 2022, vključujejo novo digitalno vzvratno ogledalo,2 ki ponuja dvakrat večje vidno polje kot običajno vzvratno ogledalo in je v pomoč voznikom furgonov, furgonov z dvojno kabino in minibusov, pri katerih je vidljivost nazaj pogosto ovirana. Uporabniki furgonov lahko zdaj izkoristijo tudi stropna vodila z osvetlitvijo LED za lažjo pritrditev tovora in praktično možnost dvojnega prtljažnega dna s predali pod tlemi, ki je na voljo za vozila s kratko in dolgo medosno razdaljo. Barvno paleto zdaj dopolnjuje tudi nova elegantna barva Grey Matter.

 

Ford uvaja tudi novo različico preizkušenega 2,0-litrskega dizelskega motorja EcoBlue s 150 KM3 za modele Transit Custom kombi, Tourneo Custom in Transit Nugget. Novi motor je na voljo s šeststopenjskim ročnim ali šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in ga je mogoče izbrati tudi s Fordovim 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, ki porabo goriva v mestih zmanjša za do 5,9 odstotka.3

 

Dostavnik Transit Custom in sestrski model za prevoz oseb Tourneo Custom sta najbolje prodajani Fordovi gospodarski vozili v Evropi letos, saj so v prvih devetih mesecih leta 2021 zabeležili 117.014 registracij.1

 

# # #

 

1 Ford poroča o prodaji vozil Forda Evropa na 20 evropskih tradicionalnih trgih, v katere so vključene naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

 

2 Asistenčne funkcije so namenjene le za pomoč vozniku in ne nadomeščajo njegove pozornosti, presoje ter odgovornosti za upravljanje in nadzor vozila. Glede podrobnosti in omejitev glejte navodila za uporabo vozila.

 

3 Navedena poraba goriva/energije, emisije CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so doočeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (ES) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.

 

Ford Transit Custom Trend 320 z 2,0-litrskim motorjem EcoBlue Hybrid s 150 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom: homologirana poraba goriva od 7,2 l/100 km, homologirane emisije CO2 od 188 g/km (po WLTP).

 

Ford Tourneo Custom Trend 320 z 2,0-litrskim motorjem EcoBlue Hybrid s 150 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom: homologirana poraba goriva od 7,5 l/100 km, homologirane emisije CO2 od 195 g/km (po WLTP).

 

Transit Custom Nugget z 2,0-litrskim motorjem EcoBlue s 150 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom: homologirana poraba goriva od 7,3 l/100 km, homologirane emisije CO2 od 192 g/km (po WLTP).

Prenesi vsebino