Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Land Rover Discovery Sport

21. Apr 2015

Ljubljana, 21. april 2015 – Land Rover je predstavil prvega člana nove družine Discoveryjev, najbolj vsestranski vrhunski kompaktni SUV na svetu Discovery Sport. Discovery Sport s kompaktnimi dimenzijami združuje v tem segmentu edinstveno razporeditev sedežev 5+2 z izjemno usklajenimi oblikovnimi potezami in dovršenimi tehnološkimi rešitvami.


Prvič je na voljo paleta Land Roverjevih inovacij, med katerimi so tudi naslednja generacija zadnje osi z neodvisnimi obesami ('multilink'), napredna varnostna blazino za zaščito pešcev, povsem nov sistem za informacije in razvedrilo z zaslonom na dotik ter najsodobnejša karoserija iz ojačanega jekla in lahkega aluminija, ki zagotavlja izjemno zmogljivost, varnost in učinkovitost.


Discovery Sport omogoča do okolja prijazno vožnjo in izjemno varčno uporabo: izpusti CO2 znašajo samo 119 g/km in so primerljivi z manjšimi in manj vsestranskimi družinskimi kombilimuzinami, kupcem pa je na voljo izbira med zmogljivimi in varčnimi štirivaljnimi bencinskimi ali dizelskimi motorji, sprednjim ali štirikolesnim pogonom in naprednimi 9-stopenjskimi samodejnimi ali 6-stopenjskimi ročnimi menjalniki.


“Novi Discovery Sport predstavlja ključno točko v Land Roverjevi 66-letni zgodovini,” je povedal Phil Popham, direktor trženja v skupini Jaguar Land Rover. “Ne pomeni le prvega novega člana rastoče družine Discoveryjev, na trg kompaktnih vrhunskih športnih terencev prinaša tudi vsestransko uporabnost namestitve s 5+2 sedeži.


“Skupaj z izjemnim oblikovanjem in odlično izdelavo je vsestranskost ključna značilnost, s katero Discovery Sport presega morebitne tekmece: podvozje zagotavlja izjemne lastnosti na asfaltu in na terenu, zmogljivi štirivaljni motorji pa lahko mejo emisij CO2 spustijo na samo 119 g/km*. Discovery Sport je čisto preprosto najbolj dovršeno vozilo v svojem razredu.”


Za oblikovanje in tehnično zasnovo Discovery Sporta so poskrbeli v Land Roverjevem razvojnem centru v Veliki Britaniji, izdelujejo pa ga v nagrajenem proizvodnem obratu v Halewoodu pri Liverpoolu. V prodajnih salonih v več kot 170 državah po vsem svetu se je pridružil sedemsedežnemu Land Rover Discoveryju.

MULTIMEDIA

Land Rover z ambasadorjema na Islandiji

Dokumenti

Land Rover Discovery Sport press material

Najbolj vsestranski vrhunski kompaktni SUV na svetu

Land Rover Discovery Sport tehnične specifikacije