Summit motors Ljubljana - Ford
No template defined

Povsem električni Ford Mustang Mach-E je prejel odlično oceno s petimi zvezdicami za zaščito potnikov in okolja

27.10.2021

 

Köln, 27. oktobra 2021 – Ford Mustang Mach-E je svojemu naraščajočemu seznamu nagrad in priznanj dodal odlično dvojno oceno s petimi zvezdicami Euro NCAP in Green NCAP.

 

Neodvisna ustanova za preverjanje varnosti vozil in organizacija, ki spodbuja razvoj čistih, energetsko učinkovitih in za okolje neškodljivih avtomobilov, sta Fordovemu novemu, povsem električnemu športnemu terencu podelili najvišji oceni s petimi zvezdicami.

 

Mustang Mach-E je na strogih preskusnih trčenjih dosegel odličen rezultat z 92 odstotki za zaščito odraslih in 86 odstotki za zaščito otrok v vozilu.

 

K najvišji varnostni oceni so prispevale tudi serijske napredne tehnologije za pomoč vozniku, vključno z inteligentnim aktivnim tempomatom s funkcijo Stop & Go in usmerjanjem v sredino voznega pasu,1 sistemom za pomoč pri preprečevanju trka s samodejnim zaviranjem v sili1 in sistemom za ohranjanje voznega pasu z asistenco za nadzor mrtvih kotov.1 Pri preskusu tehnologij za ohranjanje voznega pasu je električni SUV osvojil vse točke.

 

Mustang Mach-E z baterijskim električnim pogonskim sklopom brez izpustov iz izpušnih cevi, ki omogoča izključno električni doseg do 610 km po WLTP,2 je med preskusom Green NCAP prejel najvišjo oceno tudi pri preverjanju s testi glede čistega zraka in toplogrednih plinov.

 

94-odstotni rezultat za energetsko učinkovitost je vključeval popolno oceno delovanja v hladnih in toplih laboratorijskih preskusnih razmerah.

 

“Mustanga Mach-E smo od samega začetka razvili kot povsem električno vozilo, zato smo lahko pristop k varnosti vključili in okolju prijaznega vozila v vsak delček popolnoma nove zasnove,” je povedal Stuart Southgate, direktor varnostnega inženiringa pri Fordu Evropa. “Rezultat je odličen in stranke so lahko prepričane, da vozijo vozilo, ki bo zaščitilo tako njih kot okolje.”

 

Novi priznanji Euro NCAP in Green NCAP se pridružujeta seznamu več kot 20 nagrad, ki jih je Mustang Mach-E osvojil po vsem svetu, od oblikovalskega odličja iF DESIGN AWARD za integracijo vrhunskih zvočnikov zvočnega sistema B&O3 do naziva Proizvajalca najbolj povezanega avtomobila, ki ga je Fordu za tehnologijo SYNC naslednje generacije na podelitvi avtomobilskih nagrad namenil MOTUL.

 

Mustang Mach-E je eden od šestih Fordovih modelov, ki so na voljo z elektrificiranim pogonskim sklopom in so prejeli najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami organizacije Euro NCAP. Med njimi so Ford Puma, Kuga (vključno z različicama Kuga Plug-In Hybrid in Kuga Hybrid), Explorer Plug-In Hybrid, Focus in Fiesta.

 

# # #

                                                                                                                            

1 Asistenčne funkcije so namenjene le za pomoč vozniku in ne nadomeščajo njegove pozornosti, presoje ter odgovornosti za upravljanje in nadzor vozila.

 

2 Homologiran doseg z izključno električnim pogonom do 610 km po WLTP omogoča Ford Mustang Mach-E v konfiguraciji z zadnjim pogonom in baterijo za podaljšan doseg.

 

Navedena poraba goriva/energije, emisije CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so doočeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.

 

3 Nagrada iF DESIGN AWARD 2020 v kategoriji izdelkov.

Prenesi vsebino