Summit motors Ljubljana - Ford

JAGUAR F-PACE POSTAVLJA MERILA GLEDE VOŽNJE IN VODENJA

28.08.2015

28. avgust 2015: S podvozjem, ki ga odlikujejo sistemi športnih avtomobilov, in uspešno opravljenimi preizkusi na najzahtevnejših cestah, s katerimi se morajo spopasti vsa Jaguarjeva vozila, bo novi F-PACE navdušil z osupljivim razponom dinamične zmogljivosti. Ta izjemni športni terenec je osredotočen na voznike, ki so zaljubljeni v vožnjo.

 

Novi F-PACE bo voznike in potnike navdušil s sozvočjem okretnosti in udobja, ki presegata ‘ponudbo’ v tem razredu. Na gorskih prelazih s številnimi serpentinami, zavitih podeželskih cestah in pri vožnji po avtocestah bo novi F-PACE vedno znova presenečal z odzivnostjo in natančnostjo ter vrhunsko prefinjenostjo in ubranostjo.

 

“Nismo pristali ne na kompromise ne na izjeme: novi F-PACE mora biti čistokrvni Jaguar, ki prepriča z zmogljivostjo dinamičnih genov.”

 

“Vožnjo in vodenje smo preverili do skrajnih mej v vseh okoljih in pri vseh pogojih. Rezultat? F-PACE navduši z občutkom nadzora in zadovoljstvom ter očara z udobjem in tihim delovanjem. Takoj po vstopu v vozilo se boste počutili prijetno dobrodošlo.”
Mike Cross, glavni inženir integritete vozil pri Jaguarju

 

Novi F-PACE je razvit z uporabo Jaguarjeve lahke arhitekture iz aluminija, zato omogoča natančno in nadzorovano vodenje, ki pa ne zmanjša udobja pri vožnji – in prav v tem se Jaguar loči od tekmecev. Popolno izkoriščanje prirojene izjemne togosti strukture karoserije, dovršenega sprednjega vzmetenja 

z dvojnimi prečnimi vodili in zadnjega vzmetenja z integralnim členom zagotavlja odlično izhodišče: ker so vsi sestavni deli popolnoma prilagojeni in usklajeni, je novi F-PACE izjemno odziven, obenem pa z lahkoto obvlada vse udarce, grbine in ekstremne naklone še tako izzivalnih cest.

 

Sistem z električnim servovolanom Jaguarju zagotavlja vodilno vlogo na področju krmiljenja. Vsi elementi od volanskega obroča do stične površine pnevmatike in cestišča so optimalno prilagojeni za zagotavljanje takojšnjega odziva na vsak voznikov ukrep, zato se voznik čuti resnično povezan z vozilom. Inženirji so za še boljše povratne informacije uporabili tudi vse, kar so se naučili pri razvoju športnika F-TYPE. Novi F-PACE z združitvijo tehnologije nadzora vektorjev navora, ki jo je uvedel prav F-TYPE, in sistema štirikolesnega pogona s posredovanjem navora na zahtevo zagotavlja vrhunsko dinamičnost v vseh vremenskih pogojih in na vseh površinah.

 

Da bi bila razvoj in preizkušanje še učinkovitejša, so individualne ocene ekipe za integriteto vozila vnesli v orodja za računalniško načrtovanje vozila (CAE), ki jih sicer uporablja ekipa za dinamiko in CAE. Tako so model dodatno izboljšali in zagotovili še boljše rezultate simulacij – in obratno. Zanka s ponavljanjem in stalnim izboljševanjem pripomore k nenehnemu izpopolnjevanju prototipnih vozil in pozitivno vpliva na postopek prilagajanja in preizkušanja.

 

- KONEC -

 

OPOMBE ZA UREDNIKE

 

  • Prva predstavitev Jaguarja F-PACE bo septembra letos na avtomobilskem salonu v Frankfurtu
  • F-PACE je najnovejši Jaguar, ki je pretežno izdelan iz aluminija, proizvodnja pa bo potekala v Solihullu v Veliki Britaniji
  • F-PACE bo naprodaj v letu 2016

 

Za besedila, fotografije in videoposnetke obiščite naslov www.media.jaguar.com.

Videoposnetke z veliko ločljivostjo lahko prenesete z naslova www.broadcast.jaguarlandrover.com

Prenesi vsebino