Summit motors Ljubljana - Ford

Predstavitev

Novi Jaguar XE

10. Jun 2015

Jaguar XE na novo definira zasnovo športne limuzine in bo avto po izbiri voznika v tem razredu. Lahka konstrukcija, aerodinamično oblikovanje, razkošna notranjost izjemna vožnja in vodenje so uresničenje vizije, ki jo je zapisal ustanovitelj Jaguarja, sir William Lyons: 'Od vseh stvari, kar jih bo človek kdaj ustvaril, je avto najbližji živemu bitju.'

 

XE z zadnjim pogonom je edino vozilo v svojem razredu s samonosno karoserijo, pretežno izdelano iz aluminija. Ta ekstremno čvrsta, a lahka struktura tvori skupaj s sprednjim vzmetenjem z dvojnim prečnim vodilom in zadnjo osjo z integralnim členom temelj inovativne dinamike Jaguarja XE, ki postavlja nova merila.

 

Jaguarjevo strokovno znanje in v svetovnem merilu vodilna vloga pri izdelavi vozil iz aluminija omogočata izjemno varčno porabo goriva in majhne izpuste: z novimi dizelskimi motorjih Ingenium lahko XE doseže porabo samo 3,8 l/100 km in izpuste CO2 99 g/km – to je najučinkovitejši Jaguar doslej.

 

XE S, ki ga poganja 3,0-litrski bencinski motor V6 s tlačnim polnjenjem (supercharged) iz cenjenega Jaguarja F-TYPE, pospeši od 0 do 100 km/h v samo 5,1 sekunde.

 

"Vozne lastnosti Jaguarja XE povsem izpolnijo obete zapeljivega videza, privlačnost, ki nagovarja čustva, pa dopolnjuje vrhunski pristop k zagotavljanju učinkovitosti – od aerodinamike do napredne družine motorjev Ingenium." 

Kevin Stride, direktor linije modelov Jaguar XE

 

Pretežno iz aluminija izdelani Jaguar XE je prvi model, razvit z novo modularno arhitekturo vozila, ki jo je razvila družba Jaguar Land Rover. Dolga medosna razdalja –2835 mm – in nizek položaj sedenja omogočata popolna sorazmerja in aerodinamičen profil vozila.

 

Kabina navdušuje z izjemnim udobjem in prostornostjo. Izbrani materiali in okrasni elementi v povezavi z Jaguarjevo odlično izdelavo poskrbijo, da notranjost nima para v tem segmentu. Jaguarjev nov sistem za informacije in razvedrilo je postavljen v ospredje: z inovativnim 8'' zaslonom na dotik omogoča hiter in intuitiven dostop do vseh možnosti in funkcij.

 

XE je na voljo z nekaterimi najnaprednejšimi sistemi za pomoč vozniku. Nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC), ki je plod razvoja in več desetletij izkušenj družbe Jaguar Land Rover s sistemi za oprijem pri terenski vožnji, lahko v nekaj sekundah elektronsko izboljša prenos moči na podlago in je idealen za uporabo pri slabšem oprijemu, npr. na zasneženih cestah.

 

Tehnologija laserske projekcije zagotavlja ostre in izjemno kontrastne barvne grafične upodobitve podatkov (kot so hitrost vozila in navigacijski podatki) s projekcijskim zaslonom (Head-Up Display, HUD), uporabljeni modul pa je manjši in skoraj za tretjino lažji od drugih podobnih sistemov ter celo pri neposrednih sončnih žarkih ohrani jasno preglednost.

 

Stereo kamera, vgrajena za vetrobranskim steklom, Jaguarju XE omogoča 3D pregled nad cesto pred vozilom: te izjemno natančne podatke nato uporabljajo različne funkcije, vključno s samodejnim zaviranjem pri nizkih hitrostih in sistemom za opozarjanje na zapuščanje smernega pasu.

 

XE je najbolj toga in najbolj aerodinamična Jaguarjeva limuzina, kar so jih izdelali doslej. Obenem je to prvi Jaguar, ki je opremljen z električnim servovolanom, nastavljenim za zagotavljanje izjemne odzivnosti in občutka ob znatno manjši porabi energije od klasičnih hidravličnih sistemov. XE odlikujejo tudi najnižji stroški lastništva in največja prijaznost do okolja med vsemi Jaguarjevimi modeli.

 

Proizvodnja pretežno iz aluminija izdelanega Jaguarja XE poteka v povsem novem obratu družbe Jaguar Land Rover v sklopu tovarne v Solihullu. XE dopolnjuje paleto Jaguarjevih limuzin, v kateri sta tudi modela XF in XJ.

Multimedia

Jaguar XE

Jaguar XE na novo definira zasnovo športne limuzine in bo avto po izbiri voznika v tem razredu. Lahka konstrukcija, aerodinamično oblikovanje, razkošna notranjost izjemna vožnja in..

Jaguar XE Powertrain

Predstavljamo najučinkovitejši Jaguar doslej. Z novimi dizelskimi motorjih Ingenium lahko XE doseže porabo samo 3,8 l/100 km in izpuste CO2 99 g/km. Hkrati je XE z zadnjim pogonom edino..

Jaguar XE

Jaguar XE – prinaša priročne uporabniške rešitve. Predstavitev dodatne opreme v vozilu.

Dokumenti

Jaguar XE

XE z zadnjim pogonom je edino vozilo v svojem razredu s samonosno karoserijo, pretežno izdelano iz aluminija. Ta ekstremno čvrsta, a lahka struktura tvori skupaj s sprednjim vzmetenjem z dvojnim..

Jaguar XE

Tehnični podatki

Jaguar XE

Predstavitven katalog - EN